Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Experten waarschuwen voor toename online oplichting: “Laat je verzekeren”

Cybercriminelen richten zich bij online oplichting meer en meer op het ontfutselen van wachtwoorden. Het Centrum voor Cybersecurity België pleit in het kader van de European Cyber Security Month, die vandaag van start gaat, dan ook voor de algemene invoering van een tweestapsverificatie én om je te laten verzekeren. “Wachtwoorden op zichzelf zijn niet meer voldoende.”

 1. Chocolatier proeft hazelnootpasta’s: “Niet Nutella maar Delhaize en Colruyt hebben de lekkerste”
  PREMIUM

  Chocola­tier proeft hazelnootpasta’s: “Niet Nutella maar Delhaize en Colruyt hebben de lekkerste”

  De cijfers liegen er niet om: Belgen eten graag ‘bokes met Nutella’. In ons land gaan jaarlijks dertien miljoen potten over de toonbank, of 24 potten per minuut! Maar is Nutella echt de allerbeste hazelnootpasta om van te smullen? Binnen onze rubriek consumententesten nam de Brugse chocolatier Dominique Persoone, bekend van The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen, deze week zestien hazelnootpasta’s onder de loep.
 2. In één week 150.000 euro afgetroggeld: 13 verdachten gearresteerd bij ontmanteling phishingbende
  Antwerpen

  In één week 150.000 euro afgetrog­geld: 13 verdachten gearres­teerd bij ontmante­ling phishing­ben­de

  De politie heeft deze ochtend 13 verdachten gearresteerd in een grootschalig onderzoek naar internetcriminaliteit en ‘phishing’. De bende waar de verdachten deel van uitmaken, zou in slechts enkele dagen tijd zo’n 150.000 euro hebben buitgemaakt van hun slachtoffers. De arrestaties gebeurden vanochtend toen de lokale recherche 16 huiszoekingen tegelijk verrichtte in Antwerpen, Essen, Schelle en Sint-Jans-Molenbeek.
 3. Tom (30) kocht in 2017 zijn nieuwbouwappartement voor 207.000 euro: "De verkoop starten aan 229.000 euro is niet onrealistisch”
  PREMIUM

  Tom (30) kocht in 2017 zijn nieuwbouw­ap­par­te­ment voor 207.000 euro: "De verkoop starten aan 229.000 euro is niet onrealis­tisch”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Wouter De Hertog van Hertog Makelaars een nieuwbouwappartement in Evere, gelegen in een voormalig kantoorgebouw.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Geld