De Europese consumentenorganisatie Euroconsumers, waartoe ook Test Aankoop behoort, klaagt Apple aan voor ongeveer 180 miljoen euro in vier Europese landen.
Volledig scherm
De Europese consumentenorganisatie Euroconsumers, waartoe ook Test Aankoop behoort, klaagt Apple aan voor ongeveer 180 miljoen euro in vier Europese landen. © photo_news

Europese groepsvordering van ook Test Aankoop tegen Apple: “iPhones bewust trager gemaakt”

De Europese consumentenorganisatie Euroconsumers, waartoe ook Test Aankoop behoort, klaagt Apple aan voor ongeveer 180 miljoen euro in vier Europese landen. Woensdag wordt in België en in Spanje een groepsvordering ingediend, zegt Test Aankoop, de volgende weken gebeurt hetzelfde in Italië en Portugal. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou opzettelijk de prestaties van de batterijen van oudere iPhone 6-modellen hebben vertraagd door middel van software-updates. Dit om gebruikers te verleiden een nieuwe iPhone te kopen.

3 reacties

 • Jones Torreira

  2 maanden geleden
  Apple heeft dit niet gedaan om meer iPhones te verkopen maar wel om ervoor te zorgen dat je je huidige iPhone en zijn batterij kan blijven gebruiken. Eens de batterij versleten is kan het sommige intensieve taken niet meer uitvoeren en dus moest Apple in de software inbouwen dat ze iets trager zouden functioneren.
 • Chris Haemhouts

  2 maanden geleden
  Heb een 6s. En kan mij niet herinneren dat ik schade heb geleden. Heb dit jaar een nieuwe batterij gestoken kostprijs 20€. Heb dan ook al 5 jaar deze I phone. Dus dit vind ik normale sleet. Veel goedkopere merken gaan maar 2 jaar mee. Dus reken maar uit wat het goedkoopste is
 • Wim Eggermont

  2 maanden geleden
  Gene Apple meer kopen, er is een alternatief! Zal rap gedaan zijn met dat bedriegen.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

Geld