EPA
Volledig scherm
© EPA

Europees Hof: Duits plan voor wegentol in strijd met EU-wetgeving

Het voornemen van de Duitse regering om wegentol in te voeren, is in strijd met EU-wetgeving, zo heeft het Europese Hof van Justitie beslist. Volgens het Hof zou het plan een inbreuk zijn op de antidiscriminatiewetten, aangezien de economische last in de praktijk enkel op de schouders van buitenlandse bestuurders zou komen te liggen. 

11 reacties

 • Gunter Verleyen

  2 jaar geleden
  Zet die goederen gewoon op een trein, weg is wegenbelasting!
 • Ludwig Vanden Boer

  2 jaar geleden
  Oostenrijk gaat reclameren bij het EU-hof en krijgt gelijk terwijl het zelf taks heft op buitenlands doorgaand verkeer. Begrijpe wie kan. Het is beter zoals hier in België, wij betalen ons blauw aan wegentaks, verzekering en accijnzen op brandstof. De wegen trekken op niets. 40 % buitenlandse nummerplaten die doen wat ze willen en geen boetes betalen . Zij zorgen dan ook voor 40% van de sleet en betalen niets want ze tanken zelfs in het buitenland.
 • patrick de keyser

  2 jaar geleden
  Pure huichelarij van Oostenrijk,in Oostenrijk bestaat al jaren een tolvignet voor autosnelwegen en snelwegen,+je betaald nog is op sondermautstrecken voor iedereen,omdat deze in private handen zijn.In Duitsland betaalt de staat(iedere burger dus)dus vindt ik het normaal dat er korting is op de voertuig belasting.
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Met deze beslissing staat vast dat elke inspanning dat de regering zou ondernemen om buitenlandse bestuurders mee te laten betalen. Voor ons wegen net ook de burger zwaar in de portemonnee zal treffen. Rekening rijden zal dus altijd een verhoging zijn van de nu bestaande wegen tax. Elke uitgave van de Vlaamse regering voor dat systeem is verloren geld of wij met zijn alle zullen het voelen..
 • Dirk Verheyden

  2 jaar geleden
  Als men toch wegentol wil invoeren doet men dat best op europees niveau. Als je door Europa reist is de voorruit stilaan te klein voor alle mogelijke vignetten die men moet aanbrengen.

Geld