Volledig scherm
© EPA

Europa opent debat over "eerlijke" minimumlonen: zoveel verdien je minimaal in elk land

De Europese Commissie gaat met de sociale partners het gesprek aanknopen over "eerlijke" minimumlonen in de Europese Unie. We willen dat het minimumloon in elk land volstaat om een waardige levensstandaard te hebben", zegt bevoegd eurocommissaris Nicolas Schmidt.

69 reacties

 • gaelle derinck

  1 jaar geleden
  Minimumloon dus look voor mensen die werken moet omhoog simpel hoe kan je nu werken motiveren als je niets doet bijna evenveel hebt plus alle extra die je krijgt. Dus werkenden mogen hun loon *2 verdienen ten opzichte van niet werkenden en heb het over netto loon. En die dus ook netto gaan overhouden eens zien hoeveel Doppers er nog gaan rondlopen denk geen ene.
 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  hoeveel je netto overhoudt, heeft te maken met je persoonlijke situatie. Woon je alleen, heb je kinderen, moet je een partner onderhouden? Zet 10 mensen met hetzelfde brutoloon op een rij, ze gaan allemaal een ander nettoloon hebben. En daarom gebruikt men in vergelijkingen dus altijd bruto-bedragen. Wat niet wegneemt dat het niet zou mogen dat je fulltime moet werken om dan amper te kunnen overleven en dat niet werken niet veel minder oplevert. De minimumlonen moeten hoger.
 • Jo Bosman

  1 jaar geleden
  De armoede onder werkenden steeg tussen 2005 en 2018 van 8,1 tot 9,6 procent. Onder het NVA steeg ze tot bijna 20 procent in Vlaanderen.
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Lonen zijn OK, Belastingen en afhoudingen zijn te hoog. Veel te hoog. De lidstaten in Europa moeten hun werkingskosten aanpassen van de staten en de belastingen verminderen. Dat is de enige oplossing. Steeds prijzen verhogen, meer uitgeven, heffingen en taxen verhogen is geen oplossing.
 • Patrick Martens

  1 jaar geleden
  België : laagste lonen, hoogste belastingen.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

Geld