Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © rv

“Er is niks rationeels aan de manier waarop we geld besteden”: budgetexpert legt uit hoe je echt kan besparen

Op het einde van je loon nog een stukje maand overhouden of koopjes die aan de haal gaan met je zuurverdiende centen: als het om ons geld gaat, maken we niet altijd de beste keuzes. Dat is meestal geen kwestie van schaarste of schulden, wel van een gebrekkig financieel instinct. Advies van een budgetexpert om weer baas te worden over de eigen portemonnee, en onze redactie die twee methodes uittestte.

3 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  experten met een behoorlijk loon kunnen dat niet weten uit ervaring :-) Laat het besparen maar eens uitleggen door mensen die nog in Belgische franken rekenen en hun uitgaven op jaarbasis berekenen.
 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Je moet leren leven met wat je hebt. Dat is de beste leerschool.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 jaar geleden
  Waw en daar moet je expert voor zijn ,simpel anders ,gewoon geen uitgeven
 1. 445.000 euro voor een huis in Leuven: huizenprijzen in provinciehoofdsteden stijgen forser dan die van appartementen. Check hier de prijzen
  68

  445.000 euro voor een huis in Leuven: huizenprij­zen in provincie­hoofd­ste­den stijgen forser dan die van appartemen­ten. Check hier de prijzen

  Een huis kopen in de Vlaamse provinciehoofdsteden werd vorig jaar gemiddeld 8,4 procent duurder, terwijl de prijs voor een appartement steeg met gemiddeld 6,2 procent. Dat blijkt uit de Notarisbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot) over vastgoed in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. In 2020 bedroeg de gemiddelde prijsstijging voor een huis er nog 6,8 procent en voor een appartement 7,5 procent.
 2. Hoeveel zakgeld geef je aan je kind? “Niet erg als ze het eens over de balk smijten”
  PREMIUM

  Hoeveel zakgeld geef je aan je kind? “Niet erg als ze het eens over de balk smijten”

  80 procent van de Belgische 14- en 15-jarigen krijgt zakgeld van de ouders. Gemiddeld is dat 10 euro per week. De meeste ouders beginnen met zakgeld vanaf 6 jaar. Hoeveel je geeft, hangt niet alleen af van hoe oud je kind is, maar ook van welke kosten ermee betaald moeten worden. Welk bedrag past bij welke leeftijd? En moet je wel zakgeld geven? Zo leer je je kind verstandig met geld omgaan.
 1. Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekeringen dekken je in
  Spaargids.be

  Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekerin­gen dekken je in

  De e-step is haast niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Hoewel de wendbare tweewielers bijdragen tot de mobiliteit, brengen ze ook bepaalde risico’s met zich mee. Vorig jaar werden er meer dan 1.000 ongevallen met een e-step geregistreerd. Verkeersinstituut Vias denkt dat het reële aantal zelfs hoger ligt. Spaargids.be zoekt uit welke verzekeringen je bij een ongeval met een elektrische step kan aanspreken.