.
Volledig scherm
. © Getty Images

Energiewaakhond VREG breidt tool om prijzen te vergelijken uit

ConsumentDe Vlaamse energieregulator VREG breidt zijn prijsvergelijkingstool uit. Voortaan bevat de V-Test ook nieuwe contracttypes die mogelijk zijn door de digitale meter, zoals terugleveringscontracten voor prosumenten - verbruikers die ook zelf energie produceren - en dynamische elektricteitscontracten.

5 reacties

 • Willy Bogaert

  2 weken geleden
  Vreg is een succesverhaal in stijgende complexiteit en administratie. Vertrouwen is nul .Overbodige dure ambtenarij vol met leugens en bedrog . Poitiek :Stop er asap mee .
 • Marlene De Smedt

  2 weken geleden
  Het was allemaal veel eenvoudiger toen de energieleverancier een overheidsbedrijf was. er was geen gedoe met vergelijkingen. De privatisering van de energiesector heeft enkel maar de prijzen de hoogte ingejaagd. Nochtans zou meer concurrentie voor lagere prijzen zorgen...
 • Jos Brems

  2 weken geleden
  Mijn vertrouwen in de VREG in percenten : 0,00.
 • calcoen brigitta

  2 weken geleden
  Als je een vast contract hebt van 4 jaar geleden met een vast recht van maar 20 euro ga je nergens anders goedkoper vinden en je laten vangen aan een tijdelijke korting is wel het domste dat je kan doen.
 • ludo scheepmans

  2 weken geleden
  als de vreg dat doet is er niks goed aan
 1. Meer dan 900.000 gezinnen betalen 500 euro te veel voor energie: “Leveranciers beloven om slapende contracten aan te pakken”

  Meer dan 900.000 gezinnen betalen 500 euro te veel voor energie: “Leveran­ciers beloven om slapende contracten aan te pakken”

  Op heel korte termijn komt er een plan van aanpak voor de slapende energiecontracten. Dat hebben de toplui van de verschillende energieleveranciers beloofd na een ontmoeting met onder anderen federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). De problematiek van de slapende contracten werd vandaag nog eens aangehaald door de CREG. Uit het jaarverslag van de energieregulator blijkt dat ruim 900.000 Belgische gezinnen minstens 500 euro te veel betalen voor hun elektriciteit en aardgas. En dat is deels het gevolg van de slapende energiecontracten.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Geld