Minister van Energie Tinne Van der Straeten
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten © BELGA

Energiesector krijgt laatste kans om wanpraktijken bij deur-aan-deurverkoop te bannen

Minister van Energie Tinne Van der Straeten kondigt een actieplan aan om de wanpraktijken van bepaalde energieleveranciers aan te pakken. De energiesector krijgt een laatste kans om de problemen met deur-aan-deurverkoop te bannen, anders dreigt een totaalverbod.

17 reacties

 • Joeri Willems

  1 jaar geleden
  Schitterend. Tinne wil de Belg helpen door het opgeblazen non-issue over de voorschotten, en nu over domme deur-aan-deur verkopers (wie gaat op zoiets nu in??) Maar ondertussen zorgt ze ook eigenhandig ervoor dat Belgie volledig op gas als energievoorziening overgaat. Gas dat EU voor 50% uit Rusland laat komen. En waarmee Poetin de EU gijzelt én zijn oorlogsmachine fundeert. Medveded dreigde onlangs nog met een gasprijs die nog eens x20 gaat tegenover nu. Dan is het licht overal uit in Belgie.
 • Stef van Dijk

  1 jaar geleden
  Als ze gewoon zorgen dat ze goedkoop zijn en prima service bieden dan zoek ik ze zelf wel op; aan de deur (telefoon, mail) wordt niet gekocht
 • Nema De Geest

  1 jaar geleden
  Goed dat ze dat wil aanpakken. Commerciële verkopers krijgen bij mij geen kans aan de deur. En mijn telefoonnummer staat op de bel me niet meer lijst.
 • Frank Joos

  1 jaar geleden
  Wat moet je kiezen ? De gasprijs staat aan 82€ per maand. Dus bijna de helft minder dan met kerstdag. Maar we betalen met zijn allen nog evenveel als met kerst. Waar gaat die megawatt dan naartoe. De toeleveringsbedrijven hebben gouden maanden.
 • Bart De Ryck

  1 jaar geleden
  Deur aan deur verkoop?? Wat met de telefonische oproepen. Het lijkt steeds meer op stalking, en is stalking al niet strafbaar?? Als ik wil veranderen van energieleverancier, zal ik zelf wel contact opnemen met de maatschapij die mij het beste lijkt.