Elektriciteit wordt niet alleen in ons land duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektriciteit wordt niet alleen in ons land duurder. © REUTERS

Energieprijzen door het dak: betalen wij nu echt het meest van Europa? En waarom is de stroomfactuur in Nederland bijna de helft van de onze?

Onze energiefactuur is hoog, en de prijzen voor elektriciteit en aardgas stijgen verder door. Maar het kan altijd erger: Duitsers en Denen betalen nog meer voor hun stroom. De verschillen binnen Europa zijn groot - in sommige landen is stroom gewoon goedkoop. Kijk eens naar Nederland: zij betalen voor elektriciteit iets meer dan de helft dan wij. Hoe komt dat? En blijven de stijgingen voor stroom en aardgas aanhouden?

242 reacties

 • marc van bauwel

  3 dagen geleden
  Nog meer elektrisch auto’s zal het prijs niveau niet doen dalen de komende jaren
 • luc bruyndonckx

  7 dagen geleden
  Ministers hebben geen enkele kennis van autotechnologie: Eerst was diesel gezond, als er genoeg zijn: belasten, niet milieuvriendelijk . Dan was het benzine maar nu ook niet meer. Dan is het CNG, maar je mag geen huis meer bouwen op aardgas wegens schaarste: dus niet ok. LPG: 50 cent per verdient de staat niets aan: dus 280 euro extra wegentaks om milieuvriendelijk te rijden. Dan elektrisch: als er genoeg zijn: milieutaks op vervuilende batterijen. Enkel uw geld willen ze, dat is alles.
 • anthony van steen

  1 week geleden
  Maar wel enkele gascentrales laten bouwen.
 • jean-luc gallet

  1 week geleden
  Met groen iedereen onder de armoedegrens. Groen pakt de poen!!
 • Ferdinand Nuyts

  1 week geleden
  Onder de 1500€ pensioen moet je een sociaaltarief krijgen voor Gas en elektriciteit...!

Geld