Elektriciteit wordt niet alleen in ons land duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektriciteit wordt niet alleen in ons land duurder. © REUTERS

Energieprijzen door het dak: betalen wij nu echt het meest van Europa? En waarom is de stroomfactuur in Nederland bijna de helft van de onze?

Onze energiefactuur is hoog, en de prijzen voor elektriciteit en aardgas stijgen verder door. Maar het kan altijd erger: Duitsers en Denen betalen nog meer voor hun stroom. De verschillen binnen Europa zijn groot - in sommige landen is stroom gewoon goedkoop. Kijk eens naar Nederland: zij betalen voor elektriciteit iets meer dan de helft dan wij. Hoe komt dat? En blijven de stijgingen voor stroom en aardgas aanhouden?

246 reacties

 • Lieven Vanhecke

  2 weken geleden
  Dat de overheid eens de verlichting op de autowegen eens uitschakelt en enkel de op en afritten laten branden , dat zou eerst echt een besparing , want Belgium is het enigste land waar de autowegen volledig verlicht zijn ! dat kan je zelfs waarnemen vanuit de lucht ! zi mijnheer de Minister van Energie , doe hier iets aan !
 • Danny Van haverbeek

  3 weken geleden
  Bedankt liberale ministers Verhofstadt en Tommelein, eerst Electrabel 1/2 eigendom van Belgische staat verkocht aan Suez Frankrijk voor een habbekrats + zitje in Europese Parlement en Tommelein de digitale elektriciteit meter verplicht=gedaan goedkoper nacht tarief + vanaf 2022 gefactureerd aan het hoogste verbruik van de maand,ditvoor zitje van burgemeester Oostende, teveel kostelijke, onbekwame Belgische regeringen , veel blaten op tv, weinig positieve daden voor het volk!!
 • Jacques Heirman

  3 weken geleden
  Nu horen we niets van de vakbonden…die zullen dat normaal vinden,dat er zoveel taksen op betaald worden. Het word hier zo stilletjes aan een derde wereldland,neem een voorbeeld aan Nederland.
 • patrick Van der Spiegel

  3 weken geleden
  Omdat mijn huis zwaar geïsoleerd is en ik met een warmtepomp water water verwarm verbruik ik wijnig alleen hoge investering maar het rendeerd . Verlichting led.
 • marc van bauwel

  1 maand geleden
  Nog meer elektrisch auto’s zal het prijs niveau niet doen dalen de komende jaren

Geld