Federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen)
Volledig scherm
Federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) © Jan De Meuleneir / Photo News

Energieminister Van der Straeten wil optreden tegen leveranciers die er de kantjes vanaf lopen

Tinne Van der Straeten, de federale minister van Energie, wil optreden tegen energieleveranciers die illegaal contracten wijzigen. Dat zegt ze in een interview met onze krant.

140 reacties

 • Daniel Bamps

  3 maanden geleden
  Er is een torenhoog verschil tussen wil optreden en ZAL optreden.
 • Geert Tamsyn

  4 maanden geleden
  Mr Patyn, sedert wanneer zijn geothermie, biogas, biomassa, waterkracht, afvalverbranding, opslag, import van groene stroom ... weersafhankelijk? En op wind- en zonloze dagen is er altijd nog gas, voor een verdediger van de brandstofwagens, die 6 keer zoveel CO2 uitstoten, kan de CO2-uitstoot van gascentrales toch geen probleem zijn?
 • Didier Vangenechten

  4 maanden geleden
  Ik wil optreden tegen energieministers die de kantjes eraf lopen. In deze tijden nog gascentrales zetten? 6% voor basis behoeften?
 • Ronny Ooijen

  4 maanden geleden
  Hendrik Patyn, en als 6 van de 7 kernreactoren tegelijkertijd stil liggen zijn ze wel betrouwbaar? Of als zo een reactor méér dan 1 jaar stil ligt? Of als ze gedurende 1 jaar niet 1 seconde allemaal tegelijkertijd samen hebben gewerkt? Nee, geen fabeltjes maar realiteit!
 • leo carpentier

  4 maanden geleden
  Zowel gas als elektriciteit zijn noodzakelijk en dus geen luxeprodukten en dus is 6% btw maar normaal. Maar onze grote leiders hebben nooit genoeg. Dat ze het geld gaan halen bij de rijken met hun geld in het buitenland. De kleine man pikt het niet meer om altijd bedrogen te worden
 1. INTERVIEW. Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen): “Als het aan mij ligt, verlagen we de btw alleen op elektriciteit en niet op gas”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Energiemi­nis­ter Tinne Van der Straeten (Groen): “Als het aan mij ligt, verlagen we de btw alleen op elektrici­teit en niet op gas”

  Als Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) alleen zou kunnen beslissen, dan zou ze de btw op elektriciteit permanent verlagen naar 6% en niet raken aan de btw op gas. Eenmaal de prijzen weer dalen, zou ze dan wel de accijns verhogen voor vervuilende energie. U weet wel, die accijns “die de heffingen vervangt en nu een regelaar is”, zoals ze dat op tv uitlegt. “Wie heeft er nu nooit eens een slechte dag? Volgens mij niemand.”