Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Energiearmoede blijft realiteit voor veel Belgische gezinnen

EnergieUit een studie van energieregulator CREG over het energieverbruik in 2018 blijkt dat veel Belgische gezinnen in energiearmoede leven. Eenoudergezinnen of alleenstaanden met een laag inkomen die zich met elektriciteit verwarmen, behoren tot de meest kwetsbare groep.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. De ene groene stroom is de andere niet: waar zitten de verschillen? En wat betaal je ervoor?
  Mijnenergie

  De ene groene stroom is de andere niet: waar zitten de verschil­len? En wat betaal je ervoor?

  Groene stroom vind je bij heel wat elektriciteitsleveranciers. Waar de ene speler zelf duurzame energie opwekt, koopt de andere de nodige certificaten op bij een derde producent. Je kan er echter ook voor kiezen je stroom rechtstreeks aan te kopen bij lokale producenten, of hebt de optie te investeren in coöperatieve vennootschappen. Waar liggen de verschillen? En betaal je voor het ene intitiatief meer dan voor het andere? Mijnenergie.be ging op zoek naar antwoorden.

Geld