"Het is nog geen vijf over twaalf, maar de klok is ook niet ruimer geworden", aldus Elia-topman Chris Peeters.
Volledig scherm
"Het is nog geen vijf over twaalf, maar de klok is ook niet ruimer geworden", aldus Elia-topman Chris Peeters. © Photo News

Elia waarschuwt voor dreigend stroomtekort vanaf winter 2022-2023

Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, heeft vandaag in een nieuwe studie gewaarschuwd voor een dreigend en structureel stroomtekort vanaf de winter van 2022-2023. Doordat er in de buurlanden een versnelde kolenuitstap gebeurt, kan er minder stroom worden ingevoerd. Bovendien sluiten vanaf 2023 een aantal kerncentrales in ons land. België moet dus dringend gaan investeren in extra productiecapaciteit, klinkt het. 

 1. Investeren in een studentenkot een goed idee? “Door aankoop een half jaar gratis kot”
  PREMIUM

  Investeren in een studenten­kot een goed idee? “Door aankoop een half jaar gratis kot”

  De aankoop van studentenvastgoed blijft in coronatijden een interessante investering, ook als je zelf geen kinderen hebt. Heb je die wel, dan hoef je allereerst geen huur te betalen. En zodra ze dan afgestudeerd zijn, kan je huur beginnen te ontvangen. Niets dan voordelen dus? Nico De Baene, die zelf een kot kocht, vindt alvast van wel. “De waarde van ons geïnvesteerd bedrag elk jaar zelfs nog toenemen.” Maar er zijn ook een hele hoop zaken zijn waar je op voorhand rekening mee moet houden. Paul D’Hoore, geldexpert in ons geldpanel, geeft advies als je de stap overweegt.
 2. Tom (30) kocht in 2017 zijn nieuwbouwappartement voor 207.000 euro: "De verkoop starten aan 229.000 euro is niet onrealistisch”
  PREMIUM

  Tom (30) kocht in 2017 zijn nieuwbouw­ap­par­te­ment voor 207.000 euro: "De verkoop starten aan 229.000 euro is niet onrealis­tisch”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Wouter De Hertog van Hertog Makelaars een nieuwbouwappartement in Evere, gelegen in een voormalig kantoorgebouw.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Geld