ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Elektriciteitsprijzen weer omhoog door koud winterweer

ConsumentDe elektriciteitsprijzen op de zogeheten kortetermijnmarkt in Europa gaan weer omhoog nu er koude lucht uit het poolgebied wordt aangevoerd, wat zorgt voor lagere temperaturen. 

20 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Eerst moeten de groene zorgen dat de zon 24 uur aan een stuk in België blijft schijnen en dat het 24 uur blijft waaien dan kunnen de kerncentrales sluiten.
 • leo verlies

  1 jaar geleden
  Door de hoge prijzen verminderd het verbruik,goed voor het millieu, en krijgen de producenten minder inkomsten,dus verhoogd men de prijs.Met dank aan groen
 • dirk claeys

  1 jaar geleden
  Schande, had contract variabel met mega, 120€ maand, mail met opslag van mega , hun voorstel was nieuw maandelijks 315€ ! Gisteren nieuw contract vast voor een jaar , nu 130€ / maand
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  Heb eens op de website gekeken. het was enkele maanden terug 25 cent en nu is het 30 cent. Van verdubbelingen en vereenvoudigingen: geen sprake.
 • Karine Roeland

  1 jaar geleden
  Wat als iedereen elektrisch zal (moet) rijden? Kerncentrales buiten, we betalen liever veel meer. Dankzij de klimaatopwarming zullen we misschien toch nog de winters doorkomen zonder te hoge energiekosten. Prijzen opslaan voor het echt winter is, logisch, is kassa kassa. Wanneer krijgen eens minder maar bekwamere ministers? Zou een grote besparing zijn
 1. Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekeringen dekken je in
  Spaargids.be

  Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekerin­gen dekken je in

  De e-step is haast niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Hoewel de wendbare tweewielers bijdragen tot de mobiliteit, brengen ze ook bepaalde risico’s met zich mee. Vorig jaar werden er meer dan 1.000 ongevallen met een e-step geregistreerd. Verkeersinstituut Vias denkt dat het reële aantal zelfs hoger ligt. Spaargids.be zoekt uit welke verzekeringen je bij een ongeval met een elektrische step kan aanspreken.
 2. Verlaag je energiefactuur met honderden euro’s: “Gewoon al letten op de centrale verwarming en je douchegedrag kan al veel schelen”
  PREMIUM

  Verlaag je energiefac­tuur met honderden euro’s: “Gewoon al letten op de centrale verwarming en je douchege­drag kan al veel schelen”

  Nu gas en elektriciteit een pak duurder worden, zoeken heel wat mensen naar snelle manieren om energie te besparen. Experts vertellen wat je zelf kunt doen om je energierekening meteen flink te verlagen. “Natuurlijk geven grote isolatiemaatregelen en zonnepanelen op termijn het grootste voordeel, maar er zijn nog genoeg besparingsmaatregelen die direct uitvoerbaar zijn.”