Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Een op de drie koelkasten en diepvriezers wordt niet correct gerecycleerd

Jaarlijks worden ongeveer 200.000 koelkasten en diepvriezers niet correct gerecycleerd. Dat blijkt uit cijfers van Recupel, die instaat voor de inzameling en verwerking van elektroapparaten. Ze waarschuwt dat dat zeer schadelijk is voor het milieu. De impact van één fout gerecycleerde koelkast op het broeikaseffect is even hoog als de impact van een autorit van 7.500 kilometer.

6 reacties

 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
  Als nieuwe koelkast, wasmachine of iets anders moet vernieuwen geef ik die mee wat er dan mee gebeurt is m’n probleem niet meer
 • Guido Quinten

  2 jaar geleden
  Ook daar ontbreekt het aan controle zoals bij zovele organisaties die met belastinggeld mogen knoeien .
 • Dany Herman

  2 jaar geleden
  Dat ze dit regelen via afhaling container park ( afhalen of brengen) en dan is er geen andere manier. Misschien nog enkele jaren doctoreren voor men op zo iets kan handelen
 • Marcq Adriaens

  2 jaar geleden
  Er zijn mensen die hun oude koelkast (niet defekt) vervangen voor het milieu, en wat gebeurt met deze oude, nog werkende, koelkast? Juist ja en dat is niet belastend voor ons milieu.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Recubel maakt enorme winsten op recyclage en nog eens een bonus in de winkel omdat de klant ook een premie moet betalen. Daarom koop ik alles in het buitenland, daar betaal je niet voor die lieden. Recubel is een politieke postjesclub en niets anders.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Doe je liever geen bankzaken in een app? Zoveel kan je besparen met de universele bankdienst
  Spaargids.be

  Doe je liever geen bankzaken in een app? Zoveel kan je besparen met de universele bankdienst

  De tarieven voor niet-digitale bankdiensten gaan bij veel banken al jaren in stijgende lijn. Om de digitale kloof te verkleinen en bankverrichtingen toegankelijker te maken, voerden bankenkoepel Febelfin en de federale overheid de universele bankdienst in. Voor maximaal 60 euro kan je volgens die formule een pakket verrichtingen uitvoeren. Wie haalt er voordeel uit en is het altijd de goedkoopste oplossing? Spaargids.be zocht het uit.
 4. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.