ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Dure gasprijs zorgt voor rush op hout- en pelletkachels: is het ook echt goedkoper? En wordt het milieu deze winter het slachtoffer?

Het is razend druk bij de verkopers van hout- en pelletkachels. Ze getuigen over een spectaculaire stijging van de vraag. De snel oplopende prijs van aardgas maakt gezinnen onrustig. “Mensen zijn op zoek naar verwarming met lage stookkosten.” Klopt dat wel? En wordt het milieu in Vlaanderen deze winter niet de dupe als we massaal hout en pellets verbranden?

286 reacties

 • Mario Vanderlinden

  3 weken geleden
  Strenger toezien op gebruik van verbranding van behandeld hout, paletten enz….
 • Sven Jans

  2 maanden geleden
  Binnenkort verbod op hout en pelletkachels!!
 • Patrick Van Cauter

  3 maanden geleden
  Nog een jaartje en de electrische. generatoren op diesel duiken op in België voor particulieren gebruik ook machines om aanmaak van Pelletkorrels zijn al heel gunstig in prijs, de thuisbatterijen nooit kopen via energiebedrijf maar op internet ( de helft goedkoper) laat de regering maar doe ze zijn hun eigen put aan het delven. De mensen zijn zeer inventief vooral in tijd van crisis, schaarste of oorlog. We hebben een groot voordeel onze kennis is groter dan een doorsnee politieker
 • Marc De Moor

  3 maanden geleden
  De belastingdruk is de grootste vervuiler, burgers zullen logischerwijze steeds de financiële haalbaarheid aftasten in hun verbruik. Het is aan de politici om met minder belastingen rond te komen. Bespaar op ambtenarijkost en politici, de verdiensten en voordelen daar zijn voor de huidige toestand wansmakelijk.
 • Eduard Maes

  3 maanden geleden
  Zelf heb ik spijtig genoeg geen houtkachel. Maar ik vind dat niets zo lekker riekt buiten als er iemand een houtkachel aansteekt in de winter. Zalig...
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekeringen heb je sowieso via je kredietkaart
  Spaargids.be

  Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekerin­gen heb je sowieso via je krediet­kaart

  Januari is een goed moment om uit te zoeken waar je in het voorjaar of tijdens de zomer op vakantie wil. Wie nu een reis vastlegt, is immers zeker van dat ene unieke vakantiehuis of hotel. Maar nu boeken houdt ook risico’s in omdat je niet weet welke coronamaatregelen er over enkele maanden gelden. Voordat je een extra reis-of annulatieverzekering neemt, check je best eerst je kredietkaart: de kans is immers groot dat je al een aantal verzekeringen hebt. Spaargids.be maakt een overzicht.