AP
Volledig scherm
© AP

Dunkin’ Donuts komt (eindelijk) naar België: waarom fastfoodketens bij ons moeilijker voet aan de grond krijgen

Dunkin’ Donuts opent volgend jaar de eerste Belgische vestiging, wellicht in Antwerpen. Bij onze noorderburen zijn er echter al 22 filialen. België heeft daarnaast in West-Europa ten opzichte van de totale bevolking ook de minste vestigingen van onder meer McDonald’s en Burger King. Zijn we gewoon een minder grote fan van fastfood of ligt het aan andere factoren?

2 reacties

 • Gilles Vandewalle

  2 jaar geleden
  Personeel kosten... in al onze buurlanden kunnen mensen aan een effectief minimum loom werken, bij ons betaal je per werkkracht zijn loon in practisch het dubbele.. sociale lasten etc... dat is een schrik van vele groot ketens (gelukkig)
 • mike vanginderen

  2 jaar geleden
  Daar zitten de meesten NIET op te wachten.
 1. Eén piepkleine snackbar verhindert al 17 jaar dat hamburgerketen Wendy's restaurants kan openen in Benelux

  Eén piepkleine snackbar verhindert al 17 jaar dat hamburger­ke­ten Wendy's restau­rants kan openen in Benelux

  Het is een verhaal van David tegen Goliath: een kleine snackbar in Zeeland steekt de Amerikaanse multinational Wendy's al 17 jaar stokken in de wielen om restaurants te openen in België, Nederland en Luxemburg. Met nog maar eens een rechtszaak probeert de hamburgerketen daar nu verandering in te brengen, maar Raymond Warrens is ook deze keer niet van plan zich te laten doen.
 2. Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht
  4

  Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht

  Een onschuldige mededeling bij een online betaling kan verregaande gevolgen hebben. Vraag dat maar aan Chris Van Thielen en haar zoon Joris. Chris betaalde via Payconiq 100 euro aan haar zoon, het bedrag van een maaltijd uit een Syrisch restaurant dat hij had voorgeschoten. De bijhorende boodschap luidde ‘Syrië’. Niet veel later ontving Joris volgend bericht: “Graag horen wij van u de reden van deze betaling”. Payconiq by Bancontact bevestigde in ‘De Inspecteur’ op Radio 2 dat mededelingen bij betalingen gemonitord worden.

Geld