© Bart Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© © Bart Leye

Dubbel zoveel kandidaten voor legerjob: waarom is Defensie plots zo’n aantrekkelijke werkgever?

Defensie heeft dit jaar 2.500 vacatures waar zich 5.942 kandidaten voor hebben aangemeld. Dat zijn er twee keer zoveel als vorig jaar. Alleen K3 lokt meer kandidaten. Biedt het leger zekerheid in hoogst onzekere coronatijden? Of klinken de beloftes van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) voor loonsopslag als marsmuziek in de oren?

17 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Zou het misschien kunnen zijn wegens de manoeuvres aan de toog der kazerne kantine ? Ik heb het als soldaat-milicien nog beleefd in 1972......
 • LUC WULLAERT

  2 weken geleden
  De aanwervings voorwaarden zijn waarschijnlijk op een nog lager pitje gezet
 • Henny van Gils

  2 weken geleden
  Het gaat hier om officieren en onder-officieren, ik snap de goed nieuws show niet, de gewone militair die in het veld gestuurd moet worden daar vinden ze quasi niemand voor.
 • Dany Herman

  2 weken geleden
  Heb hemel en aarde moeten doen bewegen om mijn legerdienst en deel beroeps ( met missie in Afrika) erkend te krijgen als gelijkgesteld met gewerkte periode ( jawel ook beroepsperiode)anders kon ik blijven werken tot 70 jaar
 • Sobek Wessels

  2 weken geleden
  Waarom zou je nog in de Privé gaan werken als je de Discriminatie bekijkt op alle vlakken en zeker het pensioen !! Als ik Kinderen Had zou ik zeggen , Ga voor de Overheid werken of de Politiek in ..dat brengt het meeste op tov je inzet !
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'

Geld