Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dit zijn de redenen waarom mensen veranderen van energieleverancier

EnergieEnergieleveranciers zetten in de aanloop naar de winter alle zeilen bij om u van hun diensten te overtuigen. Daarbij gooien ze uiteenlopende argumenten in de strijd. Waar de ene speler vooral hamert op zijn scherpe prijzen, beklemtoont de andere zijn duurzame stroom of uitgebreide dienstverlening. Maar welke beweegredenen geven voor de consument nu echt de doorslag om te veranderen?

7 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  Je moet niet veranderen van leverancier .Als je Uw huidige leverancier schriftelijk confronteert met de concurrent met de vraag of ie aan dezelfde prijs kan of je bent weg krijg je dezelfde prijs,je moet het wel voorstellen en dit doe ik steeds als het de moeite loont en zo heb ik tot vandaag al drie maal de prijs gekregen van de goed-koopste aanbieder bij mijn huidige leverancier.
 • jan de backer

  3 jaar geleden
  Hoe hebben die mensen dat allemaal zo goed kunnen vergelijken??
 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  de ganse propaganda om van energie leverancier te veranderen heeft enkel als doel om "jobs" te creëren ...
 • Dan Midden

  3 jaar geleden
  Groene stroom: Hiervoor wordt oa silicium bestraald in BR2 te Mol omdat dit vereist is voor de productie van zonnepanelen en hybrides. Hoeveel mensen beseffen dat hun zonnepanelen licht radioactief zijn en ze 300 keer meer giftig afval produceren dan kernenergie. Enige echte groene stroom komt uit de waterkrachtcentrales van Noorwegen. In Sauda hebben ze bestaande meren op honderden meters hoogte gebruikt om energie op te wekken dus zonder schade aan de natuur. Al de rest is commerciële praat
 • Katrien Bernice BEYLS

  3 jaar geleden
  Als men de mensen die zonnepanelen willen plaatsen niet meer belast met het prosumententarief, dan kunnen we misschien de doelstellingen halen die Europa ons oplegt. Het is in Vlaanderen enkel te doen om geld in te zamelen. Waarom betalen die grote maatschappijen zoals Katoennatie en dergelijke meer geen prosumententarief op hun 1000den geplaatste panelen ???