REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Dit zijn de 100 beste bieren ter wereld

De internationale bierwebsite RateBeer heeft de top 100 van beste bieren ter wereld bekendgemaakt. De lijst is gebaseerd op de gebruikersrecensies van honderdduizenden bieren. Negen Belgische bieren staan in de top 100, vijf minder dan vorig jaar.

53 reacties

 • wim vereecken

  5 jaar geleden
  Al jaren her en der in de handel verkrijgbaar er zijn mensen die kopen en doorverkopen. Maar wat is het probleem er zit een gat in de controle.
 • Eric Hood

  5 jaar geleden
  Erg dat je fier bent dat deze brouwsels zogenaamd kwaliteit hebben. 1 van de grootste oorzaken waarom we een onderontwikkeld land blijven
 • Gerry Cle

  5 jaar geleden
  Belgische bieren zijn 'in evenwicht' terwijl de Amerikaanse bieren de 'extremen' opzoeken. PS: buiten geuze Tilquin is mijn beste bier van de wereld momenteel Gouden Carolus classic.
 • chantal prez

  5 jaar geleden
  Heineken??? Amaai,bekesap,niet te drinken.Vraag het eens aan kenners wat ze denken van Heineken. Weet ook dat Amerikanen biertrips organiseren naar België om te komen proeven en te kijken hoe ze het hier doen.Zeg maar een soort industriële spionage ;-) Tripel Karmeliet is hier favoriet,naast alle andere grote en kleine brouwerijtjes. Het chauvinisme is hier voor één keer toegelaten,want betere bieren dan hier bestaan niet.
 • Lode Eelens

  5 jaar geleden
  Als ik goed tel (?) staan er 73 Amerikaanse bieren in de top 100...???