thinkstock/Photo News
Volledig scherm
© thinkstock/Photo News

Dit verandert allemaal op 1 juni

UpdateNieuwe maand, nieuwe maatregelen. In juni is dat niet anders. Zo wordt het rijexamen een stuk moeilijker en krijg je een boete als je je zonnepanelen niet aanmeldt. Daarnaast kan je vanaf 1 juni meer producten kopen met ecocheques. Een overzicht.

  1. Nieuw rijexamen en -opleiding: rijbewijs halen wordt driemaal duurder

    Nieuw rijexamen en -opleiding: rijbewijs halen wordt driemaal duurder

    Rijden op gps, zes manoeuvres in plaats van drie én een vernieuwde rijopleiding vanaf oktober. Wie zijn rijbewijs wil halen, krijgt er gratis een hoop stress bij, maar ook een portefeuille die wat lichter aanvoelt. Het praktisch en theoretisch rijexamen wordt immers 123 euro duurder, een verplichte cursus voor ouders die hun dochter of zoon willen leren rijden, zal nog eens 20 euro extra kosten. Het is nog niet zeker of de prijzen van rijlessen ook zullen stijgen.
  2. Nieuwe rijopleiding vanaf oktober: drie maanden oefenen worden er negen en ook ouders moeten voortaan naar de les

    Nieuwe rijoplei­ding vanaf oktober: drie maanden oefenen worden er negen en ook ouders moeten voortaan naar de les

    Na het rijexamen wordt ook de rijopleiding vernieuwd. Vanaf 1 oktober moet je met een theoretisch rijbewijs minstens negen maanden oefenen vooraleer je het examen mag afleggen - nu kan het al na drie maanden. En ook de ouders moeten weer naar de les: wie zoon of dochter wil leren rijden, moet voortaan een drie uur durende opleiding volgen. De hervorming staat morgen, vrijdag, op de agenda van de ministerraad.

Geld