Onderschat de kosten niet die de aankoop van een woning en een verhuis met zich meebrengen
Volledig scherm
Onderschat de kosten niet die de aankoop van een woning en een verhuis met zich meebrengen © Shutterstock

Dit startkapitaal hebt u nodig voor uw eerste woning

SparenEen eigen huis wordt er niet bepaald goedkoper op. Toch blijven Belgen grote fan van 'de eigen plek onder de zon'. Een van de meest gestelde financiële vragen is dan ook hoeveel men best spaart voor het interessant wordt om een eigen woning te kopen. Met de volgende richtlijnen zal u aan de aankoop van een eerste woning alvast geen financiële kater overhouden.

18 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  Zoals je zélf niet in het ouderlijk huis wil blijven wonen, zo zullen uw kinderen dat ook niet willen. Niet teveel betalen voor een woning, dus ... En zeker niet denken: "Het is een investering ... voor de kinderen."
 • Alain Stuker

  2 jaar geleden
  Theo Beyens: exact juist wat u schrijft. Ik heb al tientallen woningen gekocht in Belgie en ik snap niets van de toegevoegde waarde van een makelaar. Kan ik niet zelf even naar stedenbouw gaan, kan ik niet zelf even nakijken wat de marktwaarde van de woning is, kan ik niet zelf nakijken wat de staat is van de woning? Daar hoef je echt niet naar het schooltje zijn geweest. Ik snap er echt niets van.
 • Katrien Van Vosselen

  3 jaar geleden
  en wat als je de 40 voorbij bent
 • wim rooyakkers

  3 jaar geleden
  Wil je een woning in de stad kopen? Dat word duur.eerst 20% eigen geld ,dan verbouwen verplicht zonnepanelen en warmtepomp 30.000 euro ,dan ook nog eens een milieu vriendelijke auto,en dan de verplichte isolatie van het dak maak de borst maar nat.
 • Frank Boghe

  3 jaar geleden
  Ik betaal euro 1900 af de maand als alleenstaande, en dan nog moest ik €50K ophoesten voor het beschrijf, pffff
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

Geld