Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Photo News

Dit geven we uit in december: is de eindejaarspremie nog toereikend?

Heb je schoolgaande kinderen? Dan is de kans reëel dat september als duurste maand van het jaar bij je te boek staat. Voor de meeste andere lezers is dat – al even voorspelbaar – december. Elk jaar opnieuw zadelen de uitspattingen van die feestmaand ons op met een financiële kater. Maar hoe groot is die nu echt? En in welke mate verzachten financiële extraatjes de hoge uitgaven?

29 reacties

 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Eindejaar feesten heerlijk met de familie, dat commercieel gedoe daar doen we niet aan mee.Geen extra uitgaven dus, maar wel gezellig samen.
 • Beelen Danny

  2 jaar geleden
  Ik heb pensioen en dus ook geen 13de maand, maar dat stoort mij niet, ik heb elke dag verlof en kan elke dag doen wat ik wil, Kerst en nieuwjaar zijn voor mij altijd dagen geweest zoals gisteren en morgen zal zijn
 • Filiep Lapeire

  2 jaar geleden
  Ik heb thuis altijd gehoord en geleerd; het maakt niet uit hoeveel je verdient op het eind van de maand moet je over hebben zo heb je een buffer als er eens onvoorziene kosten komen. En daarbij de premie ontoereikend? Wel als de vakantie begint ga dan eens kijken op de luchthaven, de wintersport oorden of de plaatsen waar de zon er nog is. Vroeger was er één keer per jaar een reis nu is dat X...zoveel. Probeer ieder weekend op restaurant te gaan zonder reservatie en je ziet iedereen klaagt .
 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Niet bij iedereen dient die premie voor geschenken deel rekeningen betalen of op de spaarrekening om toch een beetje te sparen voor onvoorziene kosten volgend jaar.En een beetje voor mezelf ik heb er tenslotte een jaar hard voor gewerkt. Gepensioneerden hebben deze premie in hun loopbaan meestal ook gehad.Helaas voor zieken en invaliden is er dit niet.
 • Theo Striem

  2 jaar geleden
  Wees gelukkig dat je eindejaarspremie krijgt Zieke en gepensioneerden mensen krijgen niks en ook voor hun is het kerstfeest

Geld