Diëtiste Iris Daems.
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Iris Daems. © Carline Vandercruyssen

Diëtiste Iris Daems keurt 11 soepen uit een pak: “Een groentesoep zou de meest gezonde keuze moeten zijn, maar deze raad ik niemand aan”

Soep uit een pak, makkelijker kan het haast niet tijdens deze druilerige wintermaanden. Maar is het wel een gezonde en lekkere keuze? Diëtiste Iris Daems keurt 11 groente-, kippen- en tomatensoepen op smaak én kwaliteit. “Vergelijken met een verse soep? Dit is chemische rommel.”  

 1. Biersommelier ontdekt 5 verborgen parels in kleinere brouwerijen: “Bierlegende noemde ons een van de juwelen van België”
  PREMIUM

  Biersomme­lier ontdekt 5 verborgen parels in kleinere brouwerij­en: “Bierlegen­de noemde ons een van de juwelen van België”

  Het aantal brouwerijen in ons land is in twintig jaar tijd gestegen van 113 tot meer dan 350. En hoewel we nog lang niet het cijfer van 1910 benaderen — 3.244! —, keren we stilaan terug naar de tijd dat bijna elk dorp een brouwerij had. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem klopte aan bij vijf kleine brouwers in vijf verschillende provincies en vertelt waarom je net hun lokale bieren moet proeven.
 2. Kopers van CBD-olie worden in bijna 90 procent van de gevallen misleid

  Kopers van CBD-olie worden in bijna 90 procent van de gevallen misleid

  Uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop blijkt dat klanten die CBD-olie kopen in bijna 90 procent van de gevallen misleid worden. Twintig webshops en twintig fysieke winkels werden onder de loep genomen. In 35 gevallen werd een loopje genomen met de werkelijkheid. Aan CBD-olie worden heel wat therapeutische of gezonde kwaliteiten toegedicht, maar dat is wettelijk verboden. Verkopers zwijgen ook al te vaak over bijwerkingen.
 3. Diëtiste legt populaire snacks langs de meetlat van de Nutriscore: “Sultana-koekjes gezond? Ze staan gelijk aan drie boterhammen of drie appels”
  PREMIUM

  Diëtiste legt populaire snacks langs de meetlat van de Nutriscore: “Sultana-koek­jes gezond? Ze staan gelijk aan drie boterham­men of drie appels”

  ‘Snackification’, het eten van meerdere kleine snacks in de loop van de dag, is door het internationale marktstudiebureau Euromonitor uitgeroepen tot dé voedseltrend van 2019. Een tussendoortje om 10 uur en nog wat lekkers om 16 uur zijn ideaal om een hongertje te stillen, en houden ons metabolisme op gang. Tenminste, dat dénken we massaal. Hoe zit het echt? Diëtiste Iris Daems zocht de beste tussendoortjes uit aan de hand van de Nutriscore.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

Geld