De dieren bij Kipster lopen in een binnentuin met boompjes en struiken.
Volledig scherm
De dieren bij Kipster lopen in een binnentuin met boompjes en struiken. © RV

Diervriendelijke legboerderij Kipster komt naar België en gaat eieren verkopen bij Lidl

ConsumentHet Nederlandse bedrijf Kipster, naar eigen zeggen de meest dier- en mileuvriendelijke legboerderij ter wereld, wil volgend jaar een vestiging openen in ons land. De geproduceerde eieren zullen bij supermarktketen Lidl in de rekken liggen.

16 reacties

 • Philip Meys

  4 jaar geleden
  Willy De Strijcker, een kip geeft normaal slechts 15 eitjes per jaar. De huidige kippen zijn genetisch zo gemanipuleerd dat ze er 300 per jaar kunnen leggen. Wat gewoon moordend is voor die kip. Eieren zijn niet diervriendelijk. Hoe goed dat ze het de kippen ook proberen te geven, die genetische manipulatie blijft dierenleed. Nu... je bent nu éénmaal voor of tegen dierenleed. Ik ben er absoluut tegen, in welke vorm ook.
 • De Strijcker Willy

  4 jaar geleden
  Bjorn Devegan, een kip legt haar ei en loopt dan gewoon weg, tenzij het een bevrucht ei is ( de kip weet dit blijkbaar ). Dus niet achterlijk gaan doen of we dat beest bestelen hé. Ik heb mijn eigen kippen en moest ik hun eitjes niet weghalen ze konden al lang in hun kot niet meer binnen wegens de eitjes die zouden liggen te rotten dan.
 • Tim Busselen

  4 jaar geleden
  Super bedrijf,de kip eerst en dan de mens,top.
 • censor

  4 jaar geleden
  Inderdaad, bij Colruyt nog altijd plastiek om het fruit in te pakken...??
 • mark germanus

  4 jaar geleden
  Goed idee,doe zo voort en misschien kunnen we later ook gezonder kip eten !
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.