BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Deze kenmerken bepalen mee de prijs van je huis of appartement

Hoe komt de prijs van een huis of appartement in België tot stand? Op het eerste zicht klinkt het logisch dat een garage, een terras of een gerenoveerde badkamer de prijs naar omhoog drijven. Aan de KU Leuven is nu een methode ontwikkeld om te bepalen hoe elk kenmerk van een eigendom de prijs beïnvloeden. Dat schrijft De Tijd.

24 reacties

 • Ben Martens

  5 jaar geleden
  @michiel desender : nee, hoor, ik heb geen ambitie om op te treden als komiek, en laat me al helemaal niet om de tuin leiden door misleidende reclame. Het valt me gewoon op. Vroeger was een villa een grote alleenstaande woning op een groot stuk grond. Nu is alles een villa...
 • Jean Paul Deglein

  5 jaar geleden
  Theo dan ga je de panden verbranden in Vlaanderen ga je heus geen makelaar meer vinden die zichzelf serieus neemt die dit nog doet .Een kantoor dat veel verkoopt gaat zijn klant adviseren en niet meegaan met klant zijn prijsvoorstelling als ze te hoog is . In walloniê daartegen Luik en provincie Luxemburg vindt je nog wel makelaars die zo denken .Helaas staan de panden dan langer te koop en veranderen op bvb 2 jaartijd 3 tot 4x van makelaar .
 • Fonske Beys

  5 jaar geleden
  Diefstal van de makelaar begint al bij de prijs. Hoe hoger de prijs vastgoed hoe meer commissie dus houd men prijs zo hoog mogelijk . Het weinige werk blijft toch het zelfde ? Hou je handen af van ouder vastgoed , uiteindelijk blijft er enkel de muren over en dan nog . Aankoopsom en renovatie is duurder dan een nieuwbouw .
 • Jean Paul Deglein

  5 jaar geleden
  Theo waar haal jij die 15.000€ bvb een huis kost gemiddeld in Limburg tussen de 200.000€ a 250.000€ en 300.000€ vanaf de duurdere klasse neem nu op dat laatste bedrag 3% inclusief btw kom je nog maar aan 10890 €.Dit is dacht ik het bedrag wat makelaars hier in Vlaanderen en België hanteren als commissieloon.
 • michiel desender

  5 jaar geleden
  @benmartens jij zegt dat iemand meer gaat betalen omdat het gewoon als villa omschreven is? Haha treedt jij vaak op als komiek? Of laat je je zo gemakkelijk om de tuin leiden door een omschrijving