thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Deze 5 factoren bepalen hoeveel u kan lenen voor uw auto

SparenJa, maar, hoeveel leen ik nu best en op welke termijn? Bankiers horen de vraag met de regelmaat van de klok. Niet enkel van mensen die een woning willen kopen, maar ook van klanten die een nieuwe wagen willen aanschaffen. Met deze factoren in het achterhoofd bent u zeker dat u voor een optimale deal kiest.

16 reacties

 • Alfons Thijs

  5 jaar geleden
  Ik heb nog nooit geld geleend voor een auto. Als ge er geld voor moet lenen moet ge gene kopen want ge kunt het ni betalen.
 • DANIELLE PUTZEYS

  5 jaar geleden
  Een autolening is het overwegen waard, gezien de superlage rente op de spaarrekening, maar dan ga je er gemakshalve van uit dat je ongevalvrij blijft gedurende de hele looptijd ! Als je auto tot schroot herleid is en je bent bij de gelukkigen dat je het nog kan navertellen, moet je wél nog jaren afbetalen voor een auto die er niet meer is, terwijl je waarschijnlijk opnieuw moet lenen voor de vervangwagen. Een goede omniumverzekering is dus sterk aan te raden.
 • Sven Kerstens

  5 jaar geleden
  Een oude kameraad lachte me eens uit met men auto. Ik vertelde dat k hem had betaald bij de koop. Hij moest nog drie jaar afbetalen. Reed op rode diesel omdat witte te duur was en vond winterbanden veelbetekenend duur. Toen heb ik nog tien keer harder gelachen!
 • Guy Van Assche

  5 jaar geleden
  Moet je mij eens vertellen wat het verschil is met een auto ineens met je spaargeld te betalen of op 4 jaar aan een interest van 0,65% ? Kost je juist geteld een paar honderd euro, dus hou aub op met de moraalridder te spelen !
 • filip de clercq

  5 jaar geleden
  Sparen voor een auto is helemaal niet slim gezien de lage rente. Je zet geld opzij dat op ren rekening helemaal niets opbrengt over een lange periode.... lenen is nu veel slimmer en beleg het geld dat je kan sparen.
 1. Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan
  Spaargids.be

  Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan

  Na het overlijden van een dierbare staan de erfgenamen heel wat kosten te wachten. Naast de belasting op de erfenis, rekent ook de bank een vergoeding aan. Onder de noemer ‘aanrekening kosten nalatenschap’ bundelt de bank de kosten die ze maken bij de administratieve formaliteiten in geval van overlijden. Een analyse van Spaargids.be leert dat sterven bij de ene bank een pak duurder uitvalt dan bij de andere.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.