De sportketen stelde z'n project voor op het dak van de vestiging in Evere, in aanwezigheid van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en ontwikkelaar Alex Polfliet. Volgens die laatste haalt een gemiddeld gezin op jaarbasis zo'n 90 euro shopkrediet uit het marktmodel.
Volledig scherm
PREMIUM
De sportketen stelde z'n project voor op het dak van de vestiging in Evere, in aanwezigheid van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) en ontwikkelaar Alex Polfliet. Volgens die laatste haalt een gemiddeld gezin op jaarbasis zo'n 90 euro shopkrediet uit het marktmodel. © vincent duterne / photo news

Decathlon wil jouw zonne-energie, jij krijgt sportgerief

Dan toch een opsteker voor eigenaars van zonnepanelen en een digitale meter. Sportketen Decathlon 'koopt' je overtollig opgewekte stroom en jij krijgt op je klantenkaart een bedrag waarmee je sportgerief kan aanschaffen. Dat marktmodel bestaat al in Duitsland en Denemarken. Decathlon heeft de Belgische primeur, maar ook de interesse van andere bedrijven is groot.

38 reacties

 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Al de overschot zal ikzelf wel gebruiken ,wassen de droogkast in vaatwasser aan strijken oven inde week opzetten alles in de piekuren en niet meer s avonds in in t weekend
 • René Verhoeven

  1 maand geleden
  Ik begrijp niet hoe decathlon dit gaat doen? Ze hebben toch geen rechtstreeks net met enkel zonnepaneel eigenaars? Dus moeten zij gewoon aankopen van het net via de leveranciers en alle kosten betalen. Hun 4.5ct is ook meer dan de marktprijs overdag in de zomer, dus ze zullen er vaak hun broek aan scheuren, benieuwd hoe ze dat aan boord gaan leggen.
 • Dirk Van Hoeylandt

  1 maand geleden
  Lang leve het populisme in Vlaanderen: waar afspraken en beloften maar een vodje papier zijn zonder verbintenis. Voor een non-issue (Marrakech-akkoord) wel uit de regering stappen maar wanneer veel vlamingen geschoffeerd zijn en worden belogen en bedrogen, blijft men gewoon zitten. En dan is men verwonderd dat de vlaming het vertrouwen in de politiek verliest en steeds meer extreem stemt. Vertroewen komt te voet maar verdwijnt te paard. De oppositie wordt slapend rijk in 2024.
 • Dirk Van Hoeylandt

  1 maand geleden
  Voor een non-issue (Marakech-akkoord) stappen ze uit de regering, maar nu wanneer veel vlamingen geschoffeerd zijn, blijven ze na dit vele liegen en bedriegen gewoon zitten. En dan verwonderd zijn dat de vlaming extreem stemt. In 2024 stem ik voor de oppositie
 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  Wat Decathlon biedt kan je hier lezen maar hoe ze het gaan uitbetalen is een andere zaak. Een tegoedbon waarmee je een sportartikel mag kopen misschien ? In dat geval ben je twee maal gepluimd ! Commerce blijft commerce en is er niet om de klant te verrijken hé.
 1. Pakjesbezorger smijt dozen op straat: “Als je niet wil dat ik ermee gooi, moet je niks bestellen”
  ROTTERDAM
  18

  Pakjesbe­zor­ger smijt dozen op straat: “Als je niet wil dat ik ermee gooi, moet je niks bestellen”

  Scherven brengen geluk? Vast. Maar als je nét een nieuwe serviesset hebt besteld, stemt de werkwijze van deze pakjesbezorger je ongetwijfeld minder vrolijk. Op een filmpje van dinsdag is te zien hoe hij in de Nederlandse grootstad Rotterdam pakketjes uit zijn bestelwagen smijt én ze minutenlang op straat laat liggen. Op sociale media wordt gepikeerd gereageerd. De bezorger lijkt er wat laconieker mee om te gaan: “Als je niet wil dat ik ermee gooi, moet je niks bestellen.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht

Geld