‘De prijzen swingen de pan uit’, klinkt het.
Volledig scherm
PREMIUM
‘De prijzen swingen de pan uit’, klinkt het. © ANP XTRA

De woningmarkt gaat door het dak en de wet van de sterkste heerst: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt”

Meer vraag dan aanbod, biedingen die tot 40.000 euro boven de vraagprijs gaan en een tekort aan huizen met tuin. Door de coronacrisis heerst op de vastgoedmarkt de wet van de sterkste. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt,” zegt Kristophe Thijs, communicatiedirecteur van CIB, de Confederatie van Immobiliënberoepen in gesprek met De Morgen.

46 reacties

 • Fonske Beys

  2 jaar geleden
  Waarom zijn er +- 20.000 immo makelaars . Fortuinen verdienen door liegen en bedriegen . Kopers wanneer worden jullie wakker .
 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  1997,ik 26 jaar kocht appartement in rijhuis (oppervlak 90 vierkante m) aan 1,85miljoen bfr(45800euro). Vandaag zou waarde reeds 3X zijn. Iemand van 26 vandaag zou dus zeker het drievoud van loon moeten ontvangen om in verhouding te kunnen afbetalen. De realiteit is echter anders...wat loon betreft. Huizenmarkt is een ZEEPBEL!
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 jaar geleden
  @Frankie ,als je denkt voor een 60 jaar oud huis nog 450000€ te krijgen zal je toch duchtig moeten zorgen dat het volledig gerenoveerd is.Na die tijd heeft dak beste tijd gehad,keuken ,badkamer idem en die zijn meestal al een keer of twee vervan-gen. Overigens op die 60 jaar heb je ook ca 60000€ aan grondbelasting betaald, mag ook eens vermeld en eerlijk in de huidige tijd is misschien huren nog geen slechte zaak en diegene met sociale woningen zeker niet,iets stuk en wordt hersteld
 • David Hermans

  2 jaar geleden
  Lieve mensen, er is helemaal geen tekort aan woningen, wat men u ook wijs wil maken. Er is wel een tekort aan BETAALBARE woningen, dat is iets helemaal anders. Het zal er dus zeker niet op verbeteren... Ikzelf ben al lang afgehaakt, want als alleenstaande is dat gewoon onmogelijk geworden in België. Over de grens daarentegen zijn wél nog koopjes te doen (heb ik tot m'n eigen geluk mogen ervaren). Allen daarheen dus!
 • Ghijs Elvan

  2 jaar geleden
  Frankie, voor €750/maand op 25 jaar kan je maar een woning van € 160 000 incl. Notaris- en bankkosten kopen. Een woning van €350 000 kost je €1700/maand aan aflossing over 25 jaar. Daar komen dan nog kosten bij voor kadastraal inkomen en herstellingen.
 1. Philip (38) en Nathalie (37) lieten hun huis schatten: “Ik schrik ervan dat we de waarde naar 600.000 euro kunnen brengen”
  PREMIUM

  Philip (38) en Nathalie (37) lieten hun huis schatten: “Ik schrik ervan dat we de waarde naar 600.000 euro kunnen brengen”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Wij sturen daarom een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Christine Wallaert van ’t Waterhuys Vastgoed een vrijstaande woning in Schilde en legt ze uit welke zaken je huis extra waarde geven.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.
 3. Jeroen (34) liet zijn nieuwbouw schatten: “Twee extra slaapkamers zullen waarde van 450.000 euro nog doen stijgen”
  PREMIUM

  Jeroen (34) liet zijn nieuwbouw schatten: “Twee extra slaapka­mers zullen waarde van 450.000 euro nog doen stijgen”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezocht Yannick Segers van ERA Peeters & Verboven een nieuwbouw in Kampenhout en licht hij de plus- en minpunten van de woning toe.