‘De prijzen swingen de pan uit’, klinkt het.
Volledig scherm
PREMIUM
‘De prijzen swingen de pan uit’, klinkt het. © ANP XTRA

De woningmarkt gaat door het dak en de wet van de sterkste heerst: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt”

Meer vraag dan aanbod, biedingen die tot 40.000 euro boven de vraagprijs gaan en een tekort aan huizen met tuin. Door de coronacrisis heerst op de vastgoedmarkt de wet van de sterkste. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt,” zegt Kristophe Thijs, communicatiedirecteur van CIB, de Confederatie van Immobiliënberoepen in gesprek met De Morgen.

 1. Wat is je woning waard? Deze 5 factoren bepalen de prijs van je huis of appartement

  Wat is je woning waard? Deze 5 factoren bepalen de prijs van je huis of apparte­ment

  Wij Belgen hebben dan wel een baksteen in onze maag, toch kopen we steeds vaker ons eigen stekje. Als verkoper is het daarom een goed moment om je woning op de markt te zetten. Maar hoe bepaal je de waarde van je eigendom? Is het simpelweg de som van alle bewoonbare vierkante meters? Moet je stomweg het aantal slaapkamers tellen? Of is vooral de ligging een goede graadmeter? Wel, al die zaken en vele anderen geven vorm aan de eindrekening. Met deze 5 factoren kan je echter al goed schatten hoeveel men voor jouw woning neertelt.
 2. Jeroen (34) liet zijn nieuwbouw schatten: “Twee extra slaapkamers zullen waarde van 450.000 euro nog doen stijgen”
  PREMIUM

  Jeroen (34) liet zijn nieuwbouw schatten: “Twee extra slaapka­mers zullen waarde van 450.000 euro nog doen stijgen”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezocht Yannick Segers van ERA Peeters & Verboven een nieuwbouw in Kampenhout en licht hij de plus- en minpunten van de woning toe.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Geld