Peter Hernou test 200 soorten koffiecapsules en -pads.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Hernou test 200 soorten koffiecapsules en -pads. © Steven Richardson

De ultieme koffiecapsuletest voor Nespresso, Senseo en Dolce Gusto: dit zijn de 50 beste koffies en deze zijn niet te drinken

Om de maar liefst 200 soorten koffiecapsules en -pads die de supermarkten aanbieden voor Nespresso-, Dolce Gusto- en Senseo-toestellen te beoordelen, bracht koffieconsulent en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou niet alleen smaak en geur in rekening. “Ook andere factoren, zoals de doorlooptijd, hebben veel impact op het resultaat.” De test vind je onderaan het artikel.

26 reacties

 • rik pieters

  1 jaar geleden
  Allemaal vervuiling: zet uw koffie zelf.
 • Ivan Willems

  1 jaar geleden
  Voila se, Raf Peeters. Denk wel dat jij een koffiekenner bent. Zelf koffie malen kan niets tegen op. Top man.
 • Paul Van Hooland

  1 jaar geleden
  Denk dat er niks boven een vers gemalen koffie gaat .
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @Jean De Grande,Beste koffie is zelf malen,in espressomachine(zonder capsules), geen afval en koffie recycleren en gebruiken om bloemaarde ph waarde te verbete-ren.Capsule koffie lekker?.Er zit heus geen koffie van 60€/kg in,zwijgen vd aroma's, stabilisatoren en bewaarmiddelen.Vers gebrande koffie nog nooit geroken zeker en koffiemolen zal ook wel onbekend zijn.90%capsules plastiek en niet te recycleren. Alles op stelten voor milieu maar o wee men confronteert de realiteit.Wie zevert?.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  Jean De Grande ,antwoord van een betweter die meent milieu bewust te zijn maar net het tegendeel ,de generatie van vandaag .Als je iets milieu bewust was maakte je koffie zonder Uw capsules maar dat is het probleem ,je kunt het zelfs niet eens.
 1. IKEA geeft je meubelen een nieuwe thuis met hernieuwde koopjeshoek in elke winkel

  IKEA geeft je meubelen een nieuwe thuis met hernieuwde koopjes­hoek in elke winkel

  Circulaire economie volgens IKEA: niets gaat verloren, alles krijgt een nieuwe vorm. Omdat grondstoffen stilaan uitgeput raken, probeert IKEA meer te doen met minder. Het leidt tot een circulaire visie waar herstellen, hergebruiken en recycleren centraal staat. Elke winkel van IKEA krijgt binnen twee jaar een ‘Circular Hub’, waar klanten tweedehands IKEA-producten kunnen kopen. Het concept draait momenteel al proef in de IKEA-winkel in Bergen.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen

Geld