Peter Hernou test 200 soorten koffiecapsules en -pads.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Hernou test 200 soorten koffiecapsules en -pads. © Steven Richardson

De ultieme koffiecapsuletest voor Nespresso, Senseo en Dolce Gusto: dit zijn de 50 beste koffies en deze zijn niet te drinken

Om de maar liefst 200 soorten koffiecapsules en -pads die de supermarkten aanbieden voor Nespresso-, Dolce Gusto- en Senseo-toestellen te beoordelen, bracht koffieconsulent en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou niet alleen smaak en geur in rekening. “Ook andere factoren, zoals de doorlooptijd, hebben veel impact op het resultaat.” De test vind je onderaan het artikel.

26 reacties

 • rik pieters

  1 jaar geleden
  Allemaal vervuiling: zet uw koffie zelf.
 • Ivan Willems

  1 jaar geleden
  Voila se, Raf Peeters. Denk wel dat jij een koffiekenner bent. Zelf koffie malen kan niets tegen op. Top man.
 • Paul Van Hooland

  1 jaar geleden
  Denk dat er niks boven een vers gemalen koffie gaat .
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  @Jean De Grande,Beste koffie is zelf malen,in espressomachine(zonder capsules), geen afval en koffie recycleren en gebruiken om bloemaarde ph waarde te verbete-ren.Capsule koffie lekker?.Er zit heus geen koffie van 60€/kg in,zwijgen vd aroma's, stabilisatoren en bewaarmiddelen.Vers gebrande koffie nog nooit geroken zeker en koffiemolen zal ook wel onbekend zijn.90%capsules plastiek en niet te recycleren. Alles op stelten voor milieu maar o wee men confronteert de realiteit.Wie zevert?.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Jean De Grande ,antwoord van een betweter die meent milieu bewust te zijn maar net het tegendeel ,de generatie van vandaag .Als je iets milieu bewust was maakte je koffie zonder Uw capsules maar dat is het probleem ,je kunt het zelfs niet eens.
 1. Eneco wil gaskraan dichtdraaien: hoeveel meer of minder zal je betalen?
  Energie

  Eneco wil gaskraan dichtdraai­en: hoeveel meer of minder zal je betalen?

  Energiebedrijf Eneco wil tegen 2035 klimaatneutraal zijn. Daarom plannen ze hun gascentrales te sluiten, geen cv-ketels meer te verkopen en hernieuwbare energie te stimuleren. Daarin ziet het energiebedrijf ook een belangrijke rol voor de overheid. De heffingen en belastingen op de stroomfactuur wegen volgens hen te hard door, terwijl we in vergelijking met onze buurlanden net weinig lasten betalen voor ons aardgasverbruik. Mijnenergie.be zocht uit wat er verandert als we meer bijkomende kosten zouden betalen voor aardgas dan voor elektriciteit.