Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Photo News

De registratierechten dalen na uitdoven van de woonbonus, maar welke kortingen zijn er nog meer?

Tussen 30 september en midden oktober kregen vastgoedkantoren en notarissen 40 procent meer dossiers te verwerken dan anders. Reden: het uitdoven van de woonbonus in 2020. Koppels verliezen het meest: zij genoten allebei de fiscale aftrek, terwijl ze de korting van 1 procent op de registratierechten maar één keer krijgen. Ook voor jonge kopers wordt de vastgoedmarkt niet toegankelijker. Experts buigen zich over andere manieren om te besparen bij aankoop van een eigen woning. 

8 reacties

 • Jan hertogs

  2 jaar geleden
  Korting....eerst erbij en dan weggeven...wel als ik de juiste prijs krijg voor mijn huis krijgt de koper er de woonbonus bovenop. Gratis als korting!
 • FRANS CORNELIS

  2 jaar geleden
  Als er een koper is die mij de juiste prijs geeft , wel hij krijgt van mij de woonbonus.
 • Karel Belmans

  2 jaar geleden
  Het afschaffen van de woonbonus, gekoppeld aan de maximale 90% lening, zal de woningprijzen doen dalen. Er zal minder gekocht worden(of langer uitgesteld) en zodanig de vraag naar onroerend doen dalen. Het gevaar is dat de huurprijzen gaan stijgen omdat daar een tegenovergestelde beweging zal gebeuren. Meer vraag en dus duurdere huurprijzen.
 • Daniel Corstjens

  2 jaar geleden
  Woonbonus foetsie en ook nog eens ieder jaar meer belastingen betalen omdat je geen aftek meer hebt,ze hebben de mensen al weer eens bij hun pietje!
 • Jan hertogs

  2 jaar geleden
  Gewoon deel onder de tafel

Geld