Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Lijn stopt met omstreden reizigerstellingen

De Lijn stopt voorlopig met het publiceren van de schattingen van het aantal reizigers dat elk jaar de bus of tram neemt. De methode is al sinds de invoering ervan in 1991 omstreden omdat ze weinig realistisch is, en De Lijn geeft nu in afwachting van een betere methode toe dat "het geen zin heeft cijfers te geven op basis van assumpties". Dat schrijft De Tijd.

23 reacties

 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Sjoemelcijfers over het aantal gebruikers. Blijkt nu dat De Lijn toch mee is met zijn tijd. Heeft De Lijn dan op basis van die valse cijfers niet te veel subsidies ontvangen. En moet Descheemaecker dan niet eens aan de tand gevoeld worden als voorzitter van de raad van bestuur sedert 2014.
 • Tom Dumarey

  4 jaar geleden
  En maar klagen dat het te duur is. 51€ voor een jaar voor 65 plussers. Een 300€ voor een jaar..... vroeger betaalde mijn vader 320€ voor 13km voor een jaar. Nu betalen ze minder voor heel Vlaanderen..
 • Gerd Van nieuwenhove

  4 jaar geleden
  Andere en betere managers nodig ! Geen politieke zakken vullers maar bekwame Idialisten
 • Luc Deville

  4 jaar geleden
  In Brussel en Wallonië is de Mobib kaart er al voor iedereen. Bij De Lijn zijn er nog altijd de ouderwetse kartonnen kaartjes. Nochtans zou de Mobib kaart er voor iedereen in België moeten zijn. De Lijn wordt stilaan de meest ouderwetse vervoersmaatschappij van Europa want ook halte aankondiging hebben nog niet op hun bussen maar ze hebben er wel al heel want Euro's aan uitgegeven.
 • pipo de clown

  4 jaar geleden
  Bij het opstappen van iedere bus of tram gewoon verplicht je vervoersbewijs of abonnement scannen en je hebt alle gegevens met uitzondering van de vele zwartrijders.