Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

De Croo geeft particulieren en bedrijven zes maanden betalingsuitstel voor leningen

Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) en Johan Thijs, voorzitter van de Belgische bankenfederatie Febelfin, hebben op een online persconferentie meer uitleg gegeven over de praktische invulling van het betalingsuitstel voor kredieten dat de banken hebben beloofd. Concreet krijgen bedrijven en particulieren die getroffen worden door de coronacrisis zes maanden betalingsuitstel voor leningen. De maatregel gaat in vanaf 1 april en geldt tot eind oktober. 

26 reacties

 • Rayan El Arami

  1 jaar geleden
  Enkel woonkredieten voor particulieren dus. En wat met mensen die zich geen eigen huis kunnen veroorloven en vanwege het rampzalige openbare vervoer hebben moeten lenen voor een occasie wagentje om op het werk te geraken? Met andere woorden: de bevolkingsgroep die een dergelijke maatregel op zijn minst even hard nodig heeft? A o oei, euhhh...vergeten. Bende knoeiers!
 • Sven VandeWalle

  1 jaar geleden
  Die fortis weet nog van niks da een bank als je belt zullen wel terugbellen niks gehoord een keer dat alles betaalt is blijven we niet meer bij deze bank
 • Lieven De Bruyn

  1 jaar geleden
  Het wordt morgen al wel van de rekening gehaald hè! !!
 • Marc Sierens

  1 jaar geleden
  De Croo geeft juist niets,voorstel ingediend bij de banken ja,er zitten er in de regering die graag de pluim op hun hoed steken
 • freddy knes

  1 jaar geleden
  de croo geeft totaal niets enkel profileringsdrang, graaien meer heeft die nog nooit gedaan
 1. Test Aankoop waarschuwt voor onnodig gebruik multivitaminen bij kinderen: "Duur en soms te hoge doseringen”
  8

  Test Aankoop waarschuwt voor onnodig gebruik multivita­mi­nen bij kinderen: "Duur en soms te hoge doseringen”

  Voor kinderen tot zes jaar wordt een dagelijkse dosis vitamine D aanbevolen, maar zowel bij apotheken als supermarkten gaan ook multivitamineproducten voor kinderen vlot over de toonbank. Volgens een analyse van Test Aankoop zijn die echter gemiddeld vier keer zo duur. Ook kennen sommige producten voor kinderen te hoge doseringen, bijvoorbeeld in het geval van vitamine A en D.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Geld