Dat zal er volgens staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) toe bijdragen dat de werknemers de cheques effectief zullen opgebruiken.
Volledig scherm
Dat zal er volgens staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) toe bijdragen dat de werknemers de cheques effectief zullen opgebruiken. © Photonews, RV

De Bleeker wil soepelere voorwaarden voor gebruik consumptiecheques

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) wil soepelere voorwaarden voor het gebruik van de consumptiecheques. Vandaag kunnen die niet overal worden gebruikt, waardoor nog maar een derde van de cheques is gebruikt. Bovendien vervallen ze op het einde van het jaar én komen er binnenkort nieuwe consumptiecheques, waarmee wél overal in de detailhandel kan worden betaald.

7 reacties

 • Johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Het kost de handelaar geld als hij die cheques aanvaard en moet nog een hele papierberg verzetten voor hij zijn geld krijgt, veel steun zal hij er niet aan hebben, wel miserie.
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Heel dat gedoe met die cheques is enkel ontworpen als geldmachine voor diegenen die de cheques mogen uitgeven. Het gebruik ervan neemt soms belachelijke vormen aan : je betaalt aan de kassa met de maaltijdchequekaart en moet dan nog eens 2,5 euro of daaromtrent bijbetalen in cash als je een deodorant of zo gekocht hebt 'omdat dat geen voeding is'. Kan het eigenlijk nog belachelijker ? Dat systeem zou eens grondig moeten doorgelicht worden : follow the money. Ik verwacht een bijzonder resultaat.
 • Calvin Stock

  1 jaar geleden
  Belachelijk! Net zoals die verdomde eco-cheques. Geef gewoon geld i.p.v. cheques en als dat niet kan/mag zou het minstens 10 jaar geldig moeten blijven. Hoeveel miljoenen verdwijnen er nu niet jaarlijks in de zakken van enkele, voornamelijk Waalse bedrijven, omdat de cheques vervallen? Verder zouden die cheques overal verplicht aanvaard moeten worden en mogen er geen bijkomende kosten aangerekend worden.
 • Jef Van De Plas

  1 jaar geleden
  Er is dus duidelijk niet nagedacht over de afhandelingsmodaliteiten voor de handelaar die de cheques aanneemt. Waarschijnlijk heeft weer niemand het nodig geacht om ook eens met de handelaars te praten over vlotte verwerking ervan , en heeft met op bureaucratische manier beslist hoe dat zou moeten gebeuren. Bureaucratisch staat dus gelijk voor omslachtig , zij kunnen niet iets simpels organiseren, hoewel daar het GBV principe veel kan helpen. GBV staat dan voor gezond boeren verstand.
 • JP Clemens

  1 jaar geleden
  Afschaffen van die consumptie checks en laten omzetten in uurloon, dan hebben de mensen nog een leefbaar pensioen op oudere leeftijd.
 1. 445.000 euro voor een huis in Leuven: huizenprijzen in provinciehoofdsteden stijgen forser dan die van appartementen. Check hier de prijzen
  68

  445.000 euro voor een huis in Leuven: huizenprij­zen in provincie­hoofd­ste­den stijgen forser dan die van appartemen­ten. Check hier de prijzen

  Een huis kopen in de Vlaamse provinciehoofdsteden werd vorig jaar gemiddeld 8,4 procent duurder, terwijl de prijs voor een appartement steeg met gemiddeld 6,2 procent. Dat blijkt uit de Notarisbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot) over vastgoed in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. In 2020 bedroeg de gemiddelde prijsstijging voor een huis er nog 6,8 procent en voor een appartement 7,5 procent.