Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker © BELGA

De Bleeker: "Niet de bedoeling dat klanten bank worden van energieleveranciers"

De energieleveranciers moeten erop toezien dat de voorschotten op de facturen zo goed mogelijk overeenkomen met de eindafrekening. Dat zei staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker maandagavond op Radio 1 na een overleg met de sector. "Het is absoluut niet de bedoeling dat klanten de bank worden voor de leverancier", klonk het.

26 reacties

 • ANNE MARIE DHONDT

  4 maanden geleden
  waarom komen die leveranciers niet op tv? zij maken enorme winsten, wanneer gaan de ministers deze contracten eens bekijken, ons land gaat naar de armoe, de economie zal niet meer draaien met zo een prijzen
 • Jo Denijs

  4 maanden geleden
  Als je hoort vertellen dat er voorschotten van 500 euro per maand dient betaald te worden en als de minister dit niet snapt, dan kan je beter een andere job zoeken, het volk heeft terug een Stevaert nodig, iemand die de taal van de gewone man spreekt, ze spelen met de democratie, burgers gaan massaal anders gaan stemmen in 2024 wegens onbekwaamheid (verhaal tommelein en Peeters met zonnepanelen en terugdraaiende tellers, verhaal el kaouakibi….) triestig schouwspel.
 • frans kwanten

  4 maanden geleden
  Bla bla bla altijd maar uitleggen,doe er iets aan bende amateurs.
 • Maurice Van der Leene

  4 maanden geleden
  Dit heeft niets meer met Corona te maken ze zijn bezig met nog veel meer mensen zwarte sneeuw te laten zien en al deze mensen in armoede te storten terwijl die klungels hun veel te groot loon uiteindelijk betaald worden door de belastingbetalers en dan achteraf deze burgers die uiteindelijk hun loon betalen hen dan nog extra gaan bestelen hoelang gaan wij dat nog blijven slikken? Of gaan we blijven met oogkleppen rondlopen met alle gevolgen vandien.
 • Patrik De Weirdt

  4 maanden geleden
  Dat ze dan maar eerst en vooral zorgen dat de energie voor de burgers betaalbaar wordt. Huishuur, torenhoge energieprijzen, leningen (eventueel),... dan blijft er niet veel meer over om van te leven.
 1. Carl Devos. Niet enkel prijzen verhitten, ‘iets voor de middenklasse doen’ zal dat ook met de gemoederen doen
  PREMIUM

  Carl Devos. Niet enkel prijzen verhitten, ‘iets voor de middenklas­se doen’ zal dat ook met de gemoederen doen

  Na paniekvoetbal eind 2021, speelt De Croo I in 2022 gecontroleerd de coronabal rond. Niet ingrijpen is nu slim. Backoffice rijpt de coronabarometer. Dat creëert ruimte voor andere problemen. Zoals losgeslagen energieprijzen. Waarover het regeerakkoord zegt dat Vivaldi ze ‘onder controle zal houden’. Maar waartegen de politiek machtelozer is dan tegen corona. De combinatie van beide problemen is nogal explosief.
 2. Groen komt met energiepremie van 200 euro en wijst naar Vlaanderen. Demir countert: “Aan ballonnetjes hebben mensen geen nood”
  PREMIUM

  Groen komt met energiepre­mie van 200 euro en wijst naar Vlaanderen. Demir countert: “Aan ballonne­tjes hebben mensen geen nood”

  Ze steken veel energie in ideeën om de factuur te drukken, onze politici. Met de energiepremie van Groen heeft alweer een partij haar dada naar voren geschoven. De groenen leggen de bal ook in het Vlaamse kamp. “Daar blijft het stil”, vindt Meyrem Almaci. “Maar aan ballonnetjes hebben de mensen nu geen nood”, reageert Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA). Wie staat waar? Wie kan welk idee aanvaarden? En komt er eigenlijk wel een antwoord op de geldzorgen van de burger?