De kans dat uw energiecontract bij uw huidige leverancier het voordeligste is, is klein.
Volledig scherm
De kans dat uw energiecontract bij uw huidige leverancier het voordeligste is, is klein. © Shutterstock

De beste energieleverancier kiezen? Dat doet u zo!

EnergieOverstappen naar een andere energieleverancier: veel consumenten weten dat het hen voordeel kan opleveren, maar hebben de stap vooralsnog niet gezet. Een gemiste kans, aangezien slechts een paar minuten werk een besparing van enkele honderden euro’s kan opleveren. Wij leggen uit hoe u de energieleveranciers het best met elkaar vergelijkt en waar u moet op letten.

11 reacties

 • Gianfranco Canalis

  2 jaar geleden
  Het systeem om jaarlijks een leverancier te kiezen wordt stilaan een kinderlijk jojospel. Als we het stilaan moeten geloven dan zal men binnenkort nog geld toekrijgen !
 • Jayden Vandamme

  2 jaar geleden
  50 euro verbruik voor licht in de gang van een klein blokje. Totaal te betalen 152 euro.. dit is gewoon walgelijk.. maar wat wil je ... meer ministers dan militairen ..
 • Bert Uittenhove

  2 jaar geleden
  Wordt het niet stilaan tijd om anders om te gaan met energieplaatje en een duidelijke eenheidsprijs te maken met alle kosten van transport , distributie , taksen enz inbegrepen. Van deze basis kan je dan iedereen aanmoedigen om beter met energie om te gaan. Dit kan je dan doen door de eenheidsprijs hoger te zetten bij meer verbruik . Je zou bv iets dergelijks kunnen doentot 2000 kWh de basiseenheidsprijs van 2000 tot 3000 kWh een iets hogere eenheidsprijs, enz. Simpel en duidelijk.
 • Gregoor Vogels

  2 jaar geleden
  Er bestaat geen ‘beste’ energieleverancier! Ze zijn allen ongeveer gelijk in prijs. De verschillen zijn op jaarbasis weinig betekenend. Alleen als je elektrisch verwarmt kan het een voordeel van zo’n 150 a 200 euro betekenen op jaarbasis... pfffff veel commotie voor zo weinig. Als je echt financieel voordeel wil, ga dan in de politiek.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  De prijs van elektriciteit en gas is geen grote kost. Op een factuur van bv 1200€ is dat nog geen 200€. Al de rest is puur geldklopperij om intercommunales, enz, te betalen. Zelfs de federale bijdrage op het factuur is voor het OCMW bestemd en heeft niets met energie te maken. Gewoon een 2e belastingbrief. En water wordt stilaan een 3e.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

Geld