Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. © Steven Richardson

De beste bieren voor voor donkere dagen: “Meer dan 10 procent alcohol, dus traag drinken”

Wanneer het buiten regent of stormt, is het net heerlijk om bij het haardvuur te genieten van een delicieus bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem heeft tien bieren met uitgesproken smaken geselecteerd waar je langzaam van kan genieten. “Krachtige gerstewijnen - bieren van minimum 10 % - die je dankzij hun moutkarakter en/of houtijping niet snel zal vergeten.” Dit zijn haar toppers.

14 reacties

 • John Van den Eede

  2 jaar geleden
  St. Bernardus Abt 12, Westvleteren 12, Chimay Blue, Hertog Jan Grand Prestige, Orval, Tynt Meadow, Rochefort 10
 • danny buyse

  2 jaar geleden
  Het Duitse alcoholvrije bier bitburger 0% 33 cl is de beste van allemaal naar mijn persoonlijke mening Dirk. Daar kan ik op uitgaan zonder dat het vlug tegensteekt. @Michel Van der Hoydowch, tabak is verslavend en alcohol niet noodzakelijk. Ik heb gerookt en begonnen met 1 sigaret waarna een tijd het er 20 per dag waren en ik niet meer kon stoppen. Via rookstop kliniek er wel vanaf geraakt. Mijn zware trappist drink ik gemiddeld 1 per week en soms zelfs 2 tot 3 weken niks. Groot verschil.
 • Peter Tijdgad

  2 jaar geleden
  We zitten in België verbod op alles , verdraagzaamheid , dus weg met alcohol we leven in een communistische land eigenlijk nog slechter !
 • Frans Faes

  2 jaar geleden
  @Dirk Claes: alhoewel de "brouwers" het bier noemen is alcoholvrij bier geen bier. Kan echter wel verfrissend zijn en te drinken zonder risico.
 • dirk claeys

  2 jaar geleden
  En waar zijn de alcoholvrije !

Geld