Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Corona laat zich voelen in onze uitgaven: voeding en woning nemen nog grotere hap uit huishoudbudget

Waar heeft u uw huishoudbudget vorig jaar aan besteed? Voor elke 5 euro die in een Belgisch huishouden werd uitgegeven, ging gemiddeld bijna 1 euro naar voeding, drank en tabak. De woning, sowieso al de grootste slokop in het budget, kostte ons eveneens meer. Maar er werd ook bespaard. Finaal gaf een gezin gemiddeld zo'n 500 euro minder uit. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse enquête van StatBel.

15 reacties

 • Bernd Vaes

  1 maand geleden
  Speelt Club Brugge nog in een terugmatch tegen PSG? Ze zullen dan zien wat ze waard zijn, want ze zullen mokerslagen van PSG krijgen als geen ander!
 • Jonathan Monsaert

  1 maand geleden
  Nog even en we moeten bijleggen om te mogen gaan werken. Alles onder het mom van covid-19. Grondstoffen komen uit de grond, dit wil zeggen dat ze gratis zijn. Europese bedriegerij op zijn best! Het wordt tijd om de gele hesjes terug boven te halen. De lonen blijven al decennia hetzelfde en alles wordt onbetaalbaar.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Mirte groot gelijk ik denk dat deze kerel nog veel moet leren !!
 • Mirte Vandengeest

  1 maand geleden
  Ronald Cardinald : hoe oud ben jij ? Met een netto inkomen van 1300 euro kan je niet op restaurant, bioscoop, reis, ... ik geraak met mijn lasten , verzekering - huur - EGW al niet meer op het einde van de maand, ik stel dokter en tandarts uit, ik koop geen nieuwe kledij, ik zie af. En voeding kopen is werkelijk angst. Maar ja je hebt er natuurlijk als jou, helaas.
 • Jonathan Verspeeten

  1 maand geleden
  De belastingen zijn de zwaarste kost

Geld