BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAONTHESPOT

Contactloos betalen, hoe moet dat nu?

Voortaan kan iedereen die een Bancontact-kaart heeft, bij eender welke bank, die rustig op zak laten aan de kassa. Een zwaai met je smartphone langs de betaalterminal volstaat om af te rekenen. Als je de Bancontact-app installeerde, natuurlijk. Maar misschien bevalt die van Android Pay of Belfius je beter. Wij zetten de wirwar aan mogelijkheden even op een rij.

15 reacties

 • Francois Van Moer

  4 jaar geleden
  Wij hebben zo'n Master Card van Beobank en dat werkt even goed.
 • Romain Laermans

  4 jaar geleden
  Cash betalen zal sowieso verdwijnen in de toekomst. Met smartphone betalen is ook veiliger, van 12 € is pincode vereist. Portefeuille verloren of gestolen : alles kwijt.
 • Oisin Macdara

  4 jaar geleden
  Men wil cash bannen, om een bank-run te voorkomen. Als cash word verbannen, hebben de banken vrij spel voor nog meer fraude!
 • Lucas Botterman

  4 jaar geleden
  Cash of met kaart IN de terminal en met de PIN code. Op een andere manier weiger ik te betalen. Maar ja ik ben nog zo iemand die geen slimme telefoon heeft, een simpel gsm-ke van 50 euro is wat ik heb en gebruik wat me ongeveer 4 euro per maand kost.
 • Patrick Weyers

  4 jaar geleden
  Apple wacht gewoon tot de banken geld aan hun geven om die nfc chip in hun toestellen te mogen gebruiken. Zelfs voor een ordinair kabeltje vraagt Apple geld aan de fabrikanten. Gevolg : Apple kabeltje 25 euro wat 5 euro waard is.

Geld