Volledig scherm
© PHOTO_NEWS - RV

Consumentenwaakhond haalt uit na Nederlandse MediaMarkt-rel: "Kinderachtig, breng die iMacs terug”

De Consumentenbond, de belangrijkste consumentenorganisatie van Nederland, vindt het “kinderachtig en moreel verkeerd” dat enkele klanten van MediaMarkt weigeren hun iMacs terug te geven nadat ze die vanwege een vergissing voor een paar euro konden aanschaffen op de website van de winkel. “Deze mensen weten best dat ze fout zitten. Kom op, geef die computers terug en doe niet zo vervelend. Jullie hebben het recht niet”, zegt woordvoerder Gerard Spierenburg tegen onze collega's van AD.nl.

75 reacties

 • Ludo Dens

  6 maanden geleden
  niks weergeven niks bijbetalen... dit is en was een bewuste fout van MM. ze hebben gedurende weken elke dag (gratis) reclame in de krant. het zou me niks verbazen moesten ze de website zo ingesteld hebben dat na 10 verkopen automatisch de prijs weer normaal weergaf. ik heb 30 jaar geleden advertenties verkocht voor een oplage van enkele duizenden: kostprijs toen 25000bfr. wat denk je dat een reclamecampagne nu kost? in een krant met 500000 oplage. nu reclame in alle kranten tegelijk... wekenlang
 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  De meesten kopen dan ook en vinken voor akkoord met de voorwaarden zonder ze gelezen te hebben.
 • rob dehond

  6 maanden geleden
  Dat is het probleem van tegenwoordig, iedereen denkt in zijn recht te staan, als het maar in hun kraam past. Dit scenario staat duidelijk in de wet beschreven, daar zijn tal van juridische precedenten voor, er is 0.0 discussie over te voeren maar toch gaan de kleine kindjes het eens beter weten waarbij ze denken dat de leerkracht, euh, ik bedoel rechter hun gelijk gaat geven. Ze moeten dringend het plafond op verhaal van juridische kosten omhoog trekken, kwestie dat de kindjes alles betalen.
 • tony bessems

  6 maanden geleden
  Mwah, als die jongen nu gewoon een voucher aan Mediamarkt geeft. Tegenwoordig is dat het nieuwe modern geworden.
 • Marc Brees

  6 maanden geleden
  Wie heeft er een fout gemaakt ? Juist MediaMarkt, dus...koop gesloten, case closed.
 1. Nederlander weigert drie iMacs van 6 euro terug te geven aan MediaMarkt: “Kom maar op met die rechtszaak”
  PREMIUM

  Nederlan­der weigert drie iMacs van 6 euro terug te geven aan MediaMarkt: “Kom maar op met die rechtszaak”

  Een Nederlandse twintiger gaat het juridische gevecht aan met MediaMarkt nadat hij voor een paar euro drie peperdure computers van Apple kon aanschaffen op de website van de winkel. De 22-jarige Nemo Strengman weigert de computers terug te sturen en stelt dat hij volledig in zijn recht staat. "Door de producten te leveren heeft MediaMarkt de koopovereenkomst bevestigd.”
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

Geld