Illustratiebeeld Winkelpark
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld Winkelpark © Bollen

Consument vindt opnieuw weg naar winkel(park)

We shopten nooit meer online dan het voorbije jaar, en toch is de fysieke winkel niet dood. Winkelvastgoedfonds Retail Estates zag de huurinkomsten het afgelopen kwartaal zelfs tot boven precoronaniveau uitstijgen. Het is wel buiten de stad dat de inversteringsmarkt van winkelvastgoed zich herstelt. Tegelijk zet de stadsvlucht van de retail richting winkelclusters aan de rand zich door.

7 reacties

 • Joske Zeeuw

  3 maanden geleden
  Wel, ik betaal geen 10 euro parking als ik iets wil kopen van 50 euro. En online kan je tot nu toe nog bijna alles goedkoper vinden dan in gelijk welke winkel. Economie? Mijn eigen economie heeft voorrang hoor.
 • Johan Blondeel

  3 maanden geleden
  Als we de economie willen doen draaien moeten de mensen terug naar de winkels om de produkten echt visueel te bekijken en niet op internet kopen om achteraf terug te sturen. De mensen moeten eens goed nadenken aan zijn medemens die in winkels werken die het slachtoffer worden door de internet aankopen.
 • Guido Leurelle

  3 maanden geleden
  in Halle idem overal betalend parkeren, vele panden in de winkelstraat staan LEEG echt triestig om te zien wij zien het maar de mensen die het voor het zeggen hebben zien het niet of willen het niet zien, vroeger was het aangenaam om te kuieren in Halle kon men op de koppen lopen maar nu !. In de cafekes op de oude markt is wel gezellig, visieuse cirkel minder volk minder winkels mensen gaan buiten de stad winkelen waar men gratis kan parkeren
 • chris vangiesbergen

  3 maanden geleden
  Hier hadden ze alle parkeermeters die met muntstukken werkten vervangen door meters die enkel werkten via smart Phone en er was parkeerplaats overal . Oudere mensen die wel nog winkelen bleven weg want die hebben geen smart Phone of zijn niet vertrouwd met zulke dingen . Ze hebben de parkeermeters weg gehaald en de oude terug gezet en nu staat alles weer vol . Daar aan zie je dat politiekers geen voeling meer hebben met de mensen en nooit nadenken over gevolgen .
 • Henri Dujardin

  3 maanden geleden
  De steden jagen dd winkels weg door parkeerbeleid, zone 30 controles, fietsstraten, etc. Iedereen in mijn omgeving zelfs mensen die in de stad wonen hebben het opgegeven om te proberen te kopen in de stad. Ja een terrasje doen dat lukt maar de rest vergeet het maar.
 1. Vlaamse Energieleverancier vraagt faillissement aan: “Extreme energieprijzen waren niet te voorzien”
  Play

  Vlaamse Energiele­ve­ran­cier vraagt faillisse­ment aan: “Extreme energie­prij­zen waren niet te voorzien”

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf bood hele lage tarieven voor groene stroom en gas aan, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe (en dus duurdere) leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de ruim 70.000 klanten bent. De Vlaamse energieregulator VREG stelde ook een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden.

Geld