Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Colruyt schrapt papieren prijsetiketten en wil zo 90 ton papier besparen

Tegen eind dit jaar zal supermarktketen Colruyt in alle winkels de papieren prijsetiketten vervangen door elektronische. De etiketten zullen ook een zogenaamde NFC-chip krijgen waardoor de klant via de smartphone extra informatie kan aflezen over het product in kwestie.

14 reacties

 • Marius Merchiers

  4 jaar geleden
  Goede ontwikkeling voor de duidelijkheid en papier afval maar wat met de batterijen die ELK prijsetiket nodig heeft? Duizenden knoopcel batterijen dus!!! Ok dit kan gerecycleerd worden maar is dit dan de betere keuze tov papier?
 • Stefaan Hemeleers

  4 jaar geleden
  Er hebben blijkbaar sommigen moeite met begrijpend lezen .. Je hebt helemaal geen smartphone nodig. Het nieuwe is enkel dat de papieren etiketjes aan de rekken vervangen worden door elektronische bordjes. Lees je dus gewoon af met je ogen ... En wie meer info over dat product wil kan zijn smartphone ertegen houden en zal dan via NFC meer info krijgen. Het papieren kassaticket verdwijnt ook niet, je kan dus nog altijd uw rekening achteraf controleren. Ook zonder smartphone. Geen paniek dus.
 • Lieven Myny

  4 jaar geleden
  Het gaat hier over de prijsetiketten in de rayon en dus niet over de rekening die je krijgt aan de kassa. Dus iedereen zal nog steeds zijn rekening kunnen controleren zonder smartphone.
 • Marleen Breugelmans

  4 jaar geleden
  Colruyt begint eens om NIET meer verschillende producten om te wikkelen in plastic want je weet dat de meeste consumenten te lui zijn om het open te doen en maar 1 of 2 stuks te kopen van het product ... dus is meer aankopen en meer winst. er zijn andere creatieve oplossingen om de consument naar de koopjes te lokken.
 • Chantal Geerts

  4 jaar geleden
  Allemaal goed en wel,maar dan denk ik aan mijn ouders die niet mee zijn met het digitale tijdperk,ze hebben geen smartphone,laat staan internet,oudere mensen vallen compleet uit de boot,hoe mieten zij dan hun kasticket controleren?