Clear Channel heeft in ons land ook verschillende reclameborden, zoals hier in het station Brussel-Zuid.
Volledig scherm
Clear Channel heeft in ons land ook verschillende reclameborden, zoals hier in het station Brussel-Zuid. © Photo News

Clear Channel wil Europeanen gaan volgen met reclameborden

Clear Channel, een uitbater van reclameborden in de openbare ruimte, wil voorbijgangers in Europa gaan volgen met "anonieme mobiele data". Dat moet adverteerders in staat stellen om "het juiste bericht aan het juiste publiek te tonen op de juiste tijd en locatie". Vier jaar geleden bracht het bedrijf het Radar-volgprogramma al uit in de Verenigde Staten.

7 reacties

 • Johan Vancaneghem

  2 jaar geleden
  Dat zou eigenlijk moeten kunnen en beter zijn, want die reclame op tv mag gerust zwaar belast worden - wat een vervuiling, een vlieg doodslaan met een atoombom heet dat. Uiteindelijk beslis je zelf als je koopt. Maak dat voor 21 jaar en ouder, natuurlijk - geen kinderen. Ik krijg jaarlijks een mail met de goedkoopste autoverzekering en ben daar héél blij mee. Ook voor gas en elektriciteit zou zoiets verplicht moeten zijn.
 • John Stahl

  2 jaar geleden
  @Ludwig: De providers of externe partijen analyseren uw surfgedrag, kijkgedrag en uw huidige locatie . Als je bvb veel surft naar site's van Audi dan wordt die data ge(mis)bruikt om een reclamebord dat je gaat passeren aan te sturen met Audi-reclame. Anoniem is dit zeker niet. Als je veel naar romantische films kijkt, dan krijg je reclame van de nieuwste romantische film etc.. Wellicht wordt de data gebundeld om meerdere personen met dezelfde reclame aan te spreken.
 • Ramon Simon

  2 jaar geleden
  Dan moet je toch toestemming geven aan gsm operator? Privacy wetten, er is privacy of er is geen privacy, je kan niet 1000 bochten nemen om ze te omzeilen. Dat is het probleem in feite. Ook al zijn er wetten, men vindt altijd een mannier om toch zijn goesting te mogen doen.
 • Jan vanderwallen

  2 jaar geleden
  En dat kan allemaal zomaar ? GSM thuislaten tenzij je hem absoluut nodig hebt, dat ding wordt al lang misbruikt.
 • Ludwig VdB

  2 jaar geleden
  Kan men met een duidelijk en begrijpbaar voorbeeld nu eens uitleggen wat ze juist kunnen en zullen doen.