Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Cashbetalingen afronden tot op 5 cent wordt verplicht

Cashbetalingen zullen voortaan verplicht afgerond moeten worden tot op 5 cent. De ministerraad heeft vandaag het wetsontwerp van vice-eersteminister en minister van economie Kris Peeters daarover goedgekeurd.

193 reacties

 • bruno desmaele

  4 jaar geleden
  Tip : eindigt je rekening met 1) x,x3 , x,x4 , x,x8, x,x9 betaal met de kaart eindigt je rekening met 2) x,x1 , x,x2 , x,x6, x,x7 betaal cash eindigt je rekening met 3) x,x0 , x,x5 betaal cash of met de kaart bij 1) betaal je het juiste bedrag en vermijd je de kost van de afronding bij 2) geniet jij van de afronding en doe je 1 of 2 cent winst bij 3) maakt het niet uit want er is geen afronding
 • Karel Valgaern

  4 jaar geleden
  Johan, vertel géén onzin: dit is een puur belgische maatregel!
 • johan baele

  4 jaar geleden
  Lap ze hebben ons terug alles word weer duurder bedankt zogezegd Europa .
 • Karel Valgaern

  4 jaar geleden
  Betaal de oprotpremies voor de parlementsleden maandelijks uit in cash 1 en 2 centjes. Eens kijken of zij dan ook zo snel zijn om dit te weigeren....
 • steven ingelbrecht

  4 jaar geleden
  2+2 is nu 0 en 3+3 is 10. Tijd om het onderwijs te hervormen en boekhouders op te leiden die de rekeningen kunnen doen kloppen. Betalen met een kaart geeft vanzelfsprekend toegang tot een andere wiskunde.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.