Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

Carrefour investeert in start-up die boodschappen levert binnen de 15 minuten

De Franse supermarktgroep Carrefour voert exclusieve onderhandelingen om een minderheidsparticipatie te nemen in Cajoo, een Franse start-up die in verschillende steden boodschappen levert binnen 15 minuten. De investering moet Cajoo helpen om zijn ontwikkeling in Europa te versnellen, luidt het.

 1. In 10 minuten boodschappen aan huis: hoe werkt het? Is het echt zo snel? En is het winstgevend?
  PREMIUM

  In 10 minuten boodschap­pen aan huis: hoe werkt het? Is het echt zo snel? En is het winstge­vend?

  Geen koriander meer in huis om je heerlijke gerecht af te werken? Of onverwacht bezoek op komst zonder dat je nog een hapje of een drankje in huis hebt? Bestellen via de smartphone en tien minuten later staat een fietskoerier met je boodschappen voor de deur. Dat is de belofte van Gorillas. De Duitse ‘flitsbezorger’ is sinds anderhalve maand actief in ons land en verovert aan een rotvaart Europa. Wij namen de proef op de som... en jawel, na 9 minuten stond onze bestelling voor de deur. “Natuurlijk is dit een bedreiging voor de klassieke supermarkt.”
 2. Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekeringen dekken je in
  Spaargids.be

  Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekerin­gen dekken je in

  De e-step is haast niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Hoewel de wendbare tweewielers bijdragen tot de mobiliteit, brengen ze ook bepaalde risico’s met zich mee. Vorig jaar werden er meer dan 1.000 ongevallen met een e-step geregistreerd. Verkeersinstituut Vias denkt dat het reële aantal zelfs hoger ligt. Spaargids.be zoekt uit welke verzekeringen je bij een ongeval met een elektrische step kan aanspreken.