Archiefbeeld ter illustratie. Boerderij met vleeskuikens in het Nederlandse Lunteren.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. Boerderij met vleeskuikens in het Nederlandse Lunteren. © Bram Petraeus

Carrefour bant plofkippen als laatste van vijf grootste supermarktketens in België

Carrefour zegt dat het tegen 2026 alleen nog maar kippenvlees zal aanbieden dat voldoet aan de dierenwelzijnscriteria van de "Better Chicken Commitment". Dat maakt dat nu de grootste vijf supermarktketens in België die belofte hebben gedaan.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Goedkoper kopen in 2022: nog maar 1% registratierechten voor ingrijpende energetische renovaties
  Spaargids.be

  Goedkoper kopen in 2022: nog maar 1% registra­tie­rech­ten voor ingrijpen­de energeti­sche renovaties

  Kopers die hun woning ingrijpend energetisch renoveren of een woning (gedeeltelijk) herbouwen na een sloop genieten sinds 1 januari van verlaagde registratierechten van 1%. Bovendien geldt nog tot eind dit jaar het tijdelijk verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak en wederopbouw. Al moet je voor beide factoren wel aan verschillende voorwaarden voldoen. Spaargids.be overloopt de regels.