Zoo van Antwerpen
Volledig scherm
PREMIUM
Zoo van Antwerpen © Carline Vandercruyssen

Budgetreisblogster zocht goedkoopste tickets voor Zoo, Pairi Daiza en Grotten van Han: “Wie een beetje oplet, kan mooie kortingen versieren”

Veel Belgen vieren deze zomer vakantie in eigen land, maar ook een staycation met daguitstappen kan prijzig uitvallen. Budgetreisblogster Caroline Buytaert gaat deze zomer op zoek naar de leukste en goedkoopste dagtrips. Een dagje naar de dierentuin kost een gezin van vier tegen het volle tarief om en bij de 120 euro. Maar dat kan anders, ontdekte Caroline, die het internet afspeurde naar acties. “Wie niet te ver woont en goedkoop naar de zoo wil, kiest het best voor een combiticket van de NMBS”, zegt ze.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Op reis naar het buitenland? Dit moet je weten voor je naar deze Europese landen vertrekt
  PREMIUM

  Op reis naar het buitenland? Dit moet je weten voor je naar deze Europese landen vertrekt

  We kunnen dan toch reizen deze zomer. Veel Europese lidstaten openen hun grenzen zelfs graag voor toeristen. En mondmasker en afstandsregel buiten beschouwing gelaten, valt het met dat 'nieuwe reizen' nogal mee, vindt Robrecht Willaert van 'Travel Magazine'. "Het is vooral zaak om te reserveren: zomaar ergens binnenwandelen, kan niet meer." Dit is wat je moet weten voor je naar deze populaire Europese reisbestemmingen vertrekt.
 3. Is er al een reisverzekering die corona dekt? Kies ik beter een coronavoucher of een terugbetaling? De meest prangende reisvragen beantwoord
  PREMIUM

  Is er al een reisverze­ke­ring die corona dekt? Kies ik beter een coronavou­cher of een terugbeta­ling? De meest prangende reisvragen beantwoord

  Je zou het bijna vergeten nu iedereen weer reisplannen maakt, maar heel wat mensen hebben nog aanzienlijke bedragen tegoed van reizen die vanwege corona niet zijn doorgegaan. Wie voor terugbetaling koos, twijfelt of hij of zij wel de juiste beslissing nam. Samen met sectorexperts zetten we de regels op een rij en geven we advies voor concrete gevallen van lezers.

Geld