photonews
Volledig scherm
© photonews

Brussel past woonkorting aan

De Brusselse regering heeft de nieuwe woonkorting goedgekeurd. Wie tot 9.325 euro minder wil betalen aan registratierechten, moet voortaan vijf jaar op dezelfde plaats blijven wonen.

 1. Goedkoopste aardgastarief 700 euro duurder dan vorige maand: wanneer zullen de energieprijzen weer dalen?
  Mijnenergie

  Goedkoop­ste aardgasta­rief 700 euro duurder dan vorige maand: wanneer zullen de energie­prij­zen weer dalen?

  Een maand geleden braken de groothandelsprijzen voor aardgas en elektriciteit alle records. Die bijkomende prijsopstoot laat zich voor de consument nu ook hard voelen in de novembertarieven. Het goedkoopste aardgastarief voor nieuwe klanten bij een gemiddeld verbruik is nogmaals 700 euro duurder dan in oktober, voor elektriciteit betaal je ruim 200 euro meer. Al lijkt er misschien wel een correctie in de maak, waarbij de sleutel in handen ligt van de Russische president Poetin. Mijnenergie.be legt uit wat er aan de hand is.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.

Geld