Brussel bestrijdt leegstand met gewestelijke boete

Eigenaars die in het Brussels Gewest een woning meer dan een jaar moedwillig laten leegstaan riskeren een forse boete van 500 euro per vierkante meter gevel. En die kan nog verhoogd worden in functie van het aantal verdiepingen en het aantal jaren dat het pand leegstaat. Dat schrijft De Tijd.

 1. Opnieuw energiebedrijf failliet in Nederland

  Opnieuw energiebe­drijf failliet in Nederland

  Het Nederlandse energiebedrijf ‘Allure Energie’ heeft het faillissement aangevraagd. Daarmee is Allure de derde energieleverancier in korte tijd die bezwijkt in Nederland. Eerder vielen ook al ‘Enstroga’ en ‘Welkom Energie’ om. Anders dan bij die twee waren niet de gestegen prijzen voor energie reden voor het faillissement, maar zorgde een strijd tussen aandeelhouders ervoor dat niet meer betrouwbaar stroom en gas kon worden geleverd.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.

Geld