REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bond Beter Leefmilieu reageert positief op voorstel van Magnette over salariswagens

Het voorstel van federaal informateur Paul Magnette (PS) om alle bedrijfswagens emissievrij te maken, is een cruciale bijdrage om de Belgische klimaatdoelen nog te halen. Dat zegt Bond Beter Leefmilieu. Volgens berekeningen kan die maatregel tot de helft van de luchtvervuiling en CO2-emissies van het Belgische wagenpark in 2030 reduceren.

12 reacties

 • René Verhoeven

  4 jaar geleden
  Gino, waarom heeft een zelfstandige die wagen wel nodig en een werknemer niet? Volgens mij zijn beide enkel om zich te verplaatsen naar de werkplaats, een wagen voert volgens mij toch geen werk uit. Hoe moet ik op mijn werkplaats geraken denkt u? Te voet misschien? Trouwens die zelfstandige kan zich ook verplaatsen met een prive voertuig die niet gesponsord is door de staat. Waar zit het verschil, ik zie er geen.
 • Lucien Mertens

  4 jaar geleden
  Hoe dat allemaal moet betaald worden is een latere zorg voor de bond...iemand zal dat wel doen...toch?! Idem voor de aanvoer en distributie van de elektriciteit.
 • danny janssens

  4 jaar geleden
  Duitsland investeert miljarden in nieuwe elektrische wagens dat zegt genoeg. Andere autoproducenten zullen spoedig volgen
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Gaat over salariswagens, Bart Vrancken. Niet bedrijfswagens. Niet de wagen die een zelfstandige nodig heeft. Niet de wagens die je zelf aanschaft. Eigenlijk gaat het gewoon over niet meer fiscaal subsidiëren van die wagens. Wel nog van groene bedrijfswagens. Wat dus in elk geval veel vriendelijker is dan deze die ze gewoon helemaal willen afschaffen. Bedrijven kunnen op die manier de helft van de uitstoot van wagens reduceren. Alternatief, meer CO² belastingen voor de modale burger.
 • Fonske Beys

  4 jaar geleden
  Bruisteenkool mijnen moeten hierdoor nog meer ontginnen om deze stroom te leveren ?.