REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bond Beter Leefmilieu reageert positief op voorstel van Magnette over salariswagens

Het voorstel van federaal informateur Paul Magnette (PS) om alle bedrijfswagens emissievrij te maken, is een cruciale bijdrage om de Belgische klimaatdoelen nog te halen. Dat zegt Bond Beter Leefmilieu. Volgens berekeningen kan die maatregel tot de helft van de luchtvervuiling en CO2-emissies van het Belgische wagenpark in 2030 reduceren.

12 reacties

 • René Verhoeven

  2 jaar geleden
  Gino, waarom heeft een zelfstandige die wagen wel nodig en een werknemer niet? Volgens mij zijn beide enkel om zich te verplaatsen naar de werkplaats, een wagen voert volgens mij toch geen werk uit. Hoe moet ik op mijn werkplaats geraken denkt u? Te voet misschien? Trouwens die zelfstandige kan zich ook verplaatsen met een prive voertuig die niet gesponsord is door de staat. Waar zit het verschil, ik zie er geen.
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Hoe dat allemaal moet betaald worden is een latere zorg voor de bond...iemand zal dat wel doen...toch?! Idem voor de aanvoer en distributie van de elektriciteit.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Duitsland investeert miljarden in nieuwe elektrische wagens dat zegt genoeg. Andere autoproducenten zullen spoedig volgen
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Gaat over salariswagens, Bart Vrancken. Niet bedrijfswagens. Niet de wagen die een zelfstandige nodig heeft. Niet de wagens die je zelf aanschaft. Eigenlijk gaat het gewoon over niet meer fiscaal subsidiëren van die wagens. Wel nog van groene bedrijfswagens. Wat dus in elk geval veel vriendelijker is dan deze die ze gewoon helemaal willen afschaffen. Bedrijven kunnen op die manier de helft van de uitstoot van wagens reduceren. Alternatief, meer CO² belastingen voor de modale burger.
 • Fonske Beys

  2 jaar geleden
  Bruisteenkool mijnen moeten hierdoor nog meer ontginnen om deze stroom te leveren ?.
 1. Zonnepanelen zónder terugdraaiende teller? Deze magere compensatie biedt het hogere injectietarief
  MijnEnergie

  Zonnepane­len zónder terugdraai­en­de teller? Deze magere compensa­tie biedt het hogere injectieta­rief

  De energieprijzen gaan nog steeds door het dak. Het effect op eigenaars van zonnepanelen is tweeledig. Wie nog een terugdraaiende teller heeft, weet dat een zonnige lente en zomer de impact kunnen reduceren of zelfs helemaal wegnemen. Prosumenten met een digitale meter moeten het daarentegen hebben van het injectietarief. Krijgen zij nu ook meer voor de stroom die ze produceren? En compenseert dat de hogere verbruiksfactuur op grauwe dagen? Mijnenergie.be rekent het uit.
 2. Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekeringen dekken je in
  Spaargids.be

  Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekerin­gen dekken je in

  De e-step is haast niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Hoewel de wendbare tweewielers bijdragen tot de mobiliteit, brengen ze ook bepaalde risico’s met zich mee. Vorig jaar werden er meer dan 1.000 ongevallen met een e-step geregistreerd. Verkeersinstituut Vias denkt dat het reële aantal zelfs hoger ligt. Spaargids.be zoekt uit welke verzekeringen je bij een ongeval met een elektrische step kan aanspreken.