Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Bol.com verbiedt term 'Zwarte Piet’: “Iedereen moet zich welkom voelen bij ons”

Bol.com gaat de term 'Zwarte Piet' niet meer gebruiken in titels en productomschrijvingen. In plaats daarvan zal enkel het woord 'Piet' gebruikt worden. Ook de term ‘huidskleur’ om bijvoorbeeld panty’s aan te prijzen verdwijnt. Binnenkort moet ‘beige’ of een andere passende kleur gebruikt worden.

96 reacties

 • Boris Rodznik

  3 jaar geleden
  De pot op met bol.com. Zal er niets meer kopen. Jullie moeten niet aan politiek te doen maar gewoon dingen verkopen.
 • GINETTE MILLECAM

  3 jaar geleden
  Vanaf nu zal ik geen enkele aankoop meer doen bij jullie. Ge kunt de pot op
 • Joëlle Verstraete

  3 jaar geleden
  De traditie blijft. Met of zonder Bol en hun gevolg. Veel succes met jullie nieuwe klanten. BLM gadgets zullen goed verkopen.
 • Marc Van Opstal

  3 jaar geleden
  Ze hebben anders ook een grote BLM collectie. Zou daar ook het "voortschrijdend inzicht" voor gelden. Gaan die bullen ook uit de catalogus verwijderd worden?
 • Jurgen Vanheessen

  3 jaar geleden
  Enzo gaat de afbraak verder van onze maatschappij. Wij mogen geen menig meer hebben want die is altijd rasictis. Moest gans belgie stemmen op het VB. Zullen .ze nog niet mogen regeren. Door het cordon en dan maar vragen aan de mensen niet rasictis te zijn en verdraag te zijn maar de politiek is een voorbeeld van de maatschappij. Goed bezig
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.