Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Bol.com verbiedt term 'Zwarte Piet’: “Iedereen moet zich welkom voelen bij ons”

Bol.com gaat de term 'Zwarte Piet' niet meer gebruiken in titels en productomschrijvingen. In plaats daarvan zal enkel het woord 'Piet' gebruikt worden. Ook de term ‘huidskleur’ om bijvoorbeeld panty’s aan te prijzen verdwijnt. Binnenkort moet ‘beige’ of een andere passende kleur gebruikt worden.

96 reacties

 • Boris Rodznik

  2 jaar geleden
  De pot op met bol.com. Zal er niets meer kopen. Jullie moeten niet aan politiek te doen maar gewoon dingen verkopen.
 • GINETTE MILLECAM

  2 jaar geleden
  Vanaf nu zal ik geen enkele aankoop meer doen bij jullie. Ge kunt de pot op
 • Joëlle Verstraete

  2 jaar geleden
  De traditie blijft. Met of zonder Bol en hun gevolg. Veel succes met jullie nieuwe klanten. BLM gadgets zullen goed verkopen.
 • Marc Van Opstal

  2 jaar geleden
  Ze hebben anders ook een grote BLM collectie. Zou daar ook het "voortschrijdend inzicht" voor gelden. Gaan die bullen ook uit de catalogus verwijderd worden?
 • Jurgen Vanheessen

  2 jaar geleden
  Enzo gaat de afbraak verder van onze maatschappij. Wij mogen geen menig meer hebben want die is altijd rasictis. Moest gans belgie stemmen op het VB. Zullen .ze nog niet mogen regeren. Door het cordon en dan maar vragen aan de mensen niet rasictis te zijn en verdraag te zijn maar de politiek is een voorbeeld van de maatschappij. Goed bezig
 1. “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcontact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis
  PREMIUM

  “Je kan een sauna niet aansluiten op het gewone stopcon­tact”: experts geven advies voor je eigen sauna in huis

  Het moet heerlijk zijn, een eigen sauna in de tuin of in je huis. Maar hoeveel kost zo'n privéwellnessje? Vraagt het veel onderhoud? En hoe maak je er optimaal gebruik van? Fabrikanten Jan Allaert van Belle et Moi en Katrien Verhaeghe van Verhaeghe Chalet en Sauna geven advies. “Tussen twee sessies moet je minstens even lang rusten als je eerste saunabeurt geduurd heeft.”
 2. Binnenkort geen ‘kipstuckjes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlijnen voor namen van vegetarische vleesvervangers
  31

  Binnenkort geen ‘kipstuck­jes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlij­nen voor namen van vegetari­sche vleesver­van­gers

  De Federale Overheidsdienst Economie werkt aan regels die producenten van vleesvervangers zou verbieden om namen als ‘kipstuckjes’, hamburger of ‘speckskes’ te gebruiken. Dat schrijft de krant ‘De Tijd’. Aan onze redactie wil woordvoerster Lien Meurisse van de FOD Economie enkel bevestigen dat er gewerkt wordt aan richtlijnen “over wat je kan schrijven bij vegetarische vleesvervangers”.
 3. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.