E85 kan je al op verschillende plekken in het buitenland kopen.
Volledig scherm
E85 kan je al op verschillende plekken in het buitenland kopen. © AP

Binnenkort vind je bio-ethanol ook aan de Belgische pomp: prijs per liter half zo hoog als gewone benzine

De federale regering legt de laatste hand aan een kader om de zogenaamde E85-brandstof ook in ons land algemeen toe te laten. Die brandstof bestaat uit 85 procent ethanol en 15 procent benzine, en is in Frankrijk bijvoorbeeld slechts half zo duur als gewone benzine. Dat schrijft La Meuse.

41 reacties

 • Dirk Degrave

  3 jaar geleden
  En dat terwijl aardolie al door de natuur omgevormde bio brandstof is. Aardolie is gewoon planten, en elke dag wordt er door de aarde bij gemaakt. We kunnen het nooit op krijgen, het is onuitputtelijk. De hele bio industrie maakt dit proces na aan een hoge milieu en economische kost. Terwijl het gewoon in de grond zit!
 • Kevin Vermeirssen

  3 jaar geleden
  Boi Ethanol is de grootste misdaad tegen de natuur en de arme landen. Massa akkers worden omgebouwd om bio ethanol te verbouwen die enorme hoeveelheden water vragen en dit in warme landen waar regenwater zeldzaam is.
 • The Saviour Machine

  3 jaar geleden
  Aspen blauw is viertakt. Aspen rood is tweetakt. Slimmeriken.
 • Sven Brige

  3 jaar geleden
  Heb LPG ,kost maar 0,37€ per liter Volle tank voor nog geen 30€
 • Johan Billiet

  3 jaar geleden
  @Willy De Gieter: als je het allemaal al beter weet, moet het ook juist zijn. "Aspen 4" is een kunstmatige benzine (alkylaat), zeer milieuvriendelijk en ook minder aggressief voor de motor én lang houdbaar (daarom is deze ook zo duur), geschikt voor viertakters (oa. grasmaaiers) en bevat derhalve ook geen olie. Etanol wordt gewonnen door de fermentatie van biomassa op basis van de grondstoffen suikerriet, suikerbieten, mais,tarwe, gerst en geenszins enkel uit maïsbier...
 1. Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekeringen dekken je in
  Spaargids.be

  Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekerin­gen dekken je in

  De e-step is haast niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Hoewel de wendbare tweewielers bijdragen tot de mobiliteit, brengen ze ook bepaalde risico’s met zich mee. Vorig jaar werden er meer dan 1.000 ongevallen met een e-step geregistreerd. Verkeersinstituut Vias denkt dat het reële aantal zelfs hoger ligt. Spaargids.be zoekt uit welke verzekeringen je bij een ongeval met een elektrische step kan aanspreken.
 2. Doe je liever geen bankzaken in een app? Zoveel kan je besparen met de universele bankdienst
  Spaargids.be

  Doe je liever geen bankzaken in een app? Zoveel kan je besparen met de universele bankdienst

  De tarieven voor niet-digitale bankdiensten gaan bij veel banken al jaren in stijgende lijn. Om de digitale kloof te verkleinen en bankverrichtingen toegankelijker te maken, voerden bankenkoepel Febelfin en de federale overheid de universele bankdienst in. Voor maximaal 60 euro kan je volgens die formule een pakket verrichtingen uitvoeren. Wie haalt er voordeel uit en is het altijd de goedkoopste oplossing? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.