E85 kan je al op verschillende plekken in het buitenland kopen.
Volledig scherm
E85 kan je al op verschillende plekken in het buitenland kopen. © AP

Binnenkort vind je bio-ethanol ook aan de Belgische pomp: prijs per liter half zo hoog als gewone benzine

De federale regering legt de laatste hand aan een kader om de zogenaamde E85-brandstof ook in ons land algemeen toe te laten. Die brandstof bestaat uit 85 procent ethanol en 15 procent benzine, en is in Frankrijk bijvoorbeeld slechts half zo duur als gewone benzine. Dat schrijft La Meuse.

41 reacties

 • Dirk de Grave

  2 jaar geleden
  En dat terwijl aardolie al door de natuur omgevormde bio brandstof is. Aardolie is gewoon planten, en elke dag wordt er door de aarde bij gemaakt. We kunnen het nooit op krijgen, het is onuitputtelijk. De hele bio industrie maakt dit proces na aan een hoge milieu en economische kost. Terwijl het gewoon in de grond zit!
 • Kevin Vermeir

  2 jaar geleden
  Boi Ethanol is de grootste misdaad tegen de natuur en de arme landen. Massa akkers worden omgebouwd om bio ethanol te verbouwen die enorme hoeveelheden water vragen en dit in warme landen waar regenwater zeldzaam is.
 • VITAL OP DE BEECK

  2 jaar geleden
  Aspen blauw is viertakt. Aspen rood is tweetakt. Slimmeriken.
 • Sven Brige

  2 jaar geleden
  Heb LPG ,kost maar 0,37€ per liter Volle tank voor nog geen 30€
 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  @Willy De Gieter: als je het allemaal al beter weet, moet het ook juist zijn. "Aspen 4" is een kunstmatige benzine (alkylaat), zeer milieuvriendelijk en ook minder aggressief voor de motor én lang houdbaar (daarom is deze ook zo duur), geschikt voor viertakters (oa. grasmaaiers) en bevat derhalve ook geen olie. Etanol wordt gewonnen door de fermentatie van biomassa op basis van de grondstoffen suikerriet, suikerbieten, mais,tarwe, gerst en geenszins enkel uit maïsbier...

Geld